Γλυκα
Πολυ ωραίο γλυκάκι – ετοιμάστε τώρα ρολό με κρέμα βανίλιας και ινδοκάρυδο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despoina Kirakli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι
3 αυγά
200 γραμ. ζάχαρη
70 γραμ. ζεστό νερό
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
130 γραμ. αλεύρι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Για τη κρέμα
Ζαχαρούχο και μορφατ στο τενεκεδένιο..Από πάνω ινδοκαρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
χτυπάμε τα υλικά του παντεσπάνι ψήνουμε σε ταψί φούρνου αφού στρώσουμε λαδόκολλα στους 170 για 15 λεπτά.χτυπαμε τη κρέμα…ολα κρύα.
Γεμίζουμε το παντεσπάνι με τη κρέμα…ρολαρουμε…από πάνω κρέμα και τέλος ινδοκαρυδΟ
Η Συνταγή είναι από Despoina Kirakli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Εύκολη και γρήγορη συνταγή ρολό με μερέντα ή αν προτιμάτε με μαρμελάδα!
Για το παντεσπάνι:
4 αυγά
1 φλ. αλεύρι
1 φλ. ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. νερό βρύσης
λαδόκολα
μερέντα
Πώς το κάνουμε:
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το παντεσπάνι με το μίξερ για λίγα λεπτά
Παίρνουμε ένα ταψί παραλληλόγραμο περίπου 50Χ25, το βουτυρώνουμε και βάζουμε από πάνω τη λαδόκολα, να κολλήσει στο ταψί.
Ρίχνουμε το μείγμα και βάζουμε το ταψί στο φούρνο, αφού πρώτα τον προθερμάνουμε στους 180° (μόνο αντιστάσεις).
Το αφήνουμε για 20′ για να ψηθεί. Μόλις το βγάλουμε, το αναποδογυρίζουμε σε μια καθαρή πετσέτα και το ξεκολλάμε.
Αλείφουμε όλη την επιφάνεια με μερέντα και το τυλίγουμε μαζί με την πετσέτα για να γίνει ρολό. το βάζουμε σε μια πιατέλα και το πασπαλίζουμε με άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Την πετσέτα την χρησιμοποιούμε για να μη σπάσει το παντεσπάνι όταν το κάνουμε ρολό.
Εάν θέλουμε μπορούμε αντί για μερέντα να βάλουμε ό,τι άλλο γλυκό μας αρέσει.