Συνταγές
Υπέροχες χρυσοψημένες και λαχταριστές χορτοπιτούλες φούρνου αφράτες πεντανόστιμες και υγιεινές
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το ζυμαράκι χρειάστηκα:
1 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 φλυτζάνα ελαιόλαδο
2 κουταλιές ξύδι
3 κουταλιές ρακί
Χυμό ενός λεμονιού
2 κοφτά κουταλάκια αλάτι
Νερό όσο πάρει να γίνει αφράτη μαλακή να μη κολλάει στα χέρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα
Εγώ ανοίγω το φύλλο στη μηχανή σε λωρίδες, βάζω γέμιση.. τραβάω το φύλο σκεπάζω τη γέμιση και κάνω άλλη μία τούμπα….
Κόβω με το ροδάκι,
Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Η Συνταγή είναι από Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη και γρήγορη συνταγή για πεντανόστιμη παστουρμαδόπιτα.
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
2 έτοιμα φύλλα κουρου
200 γρ ένταμ τριμμένο
200 γρ κασέρι τριμμένο
15 φετες παστουρμά
5 φέτες μπέικον
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες φέτες
Εκτέλεση
Τις φέτες ντομάτας τις ξεσποριάζουμε και τις βάζουμε σε μία σχάρα με αλάτι για μια ώρα να βγάλουν τα υγρά τους.
Παίρνουμε το ταψί του φούρνου και απλώνουμε το ένα φύλλο κουρού, απο πάνω ρίχνουμε το τριμμένο ένταμ, τις φέτες του παστουρμά, το μπέικον, τις ντομάτες και τέλος το τριμμένο κασέρι
Τοποθετουμε και το δεύτερο φύλλο κουρού τυλίγουμε προς τα μέσα τις άκρες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα 200ο στη μεσαία θέση για 30΄περίπου
Η Συνταγή είναι από κ. Irini Monova – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”