Συνταγές
Μαλακά και αρωματικά μουστοκούλουρα με πετιμέζι οπως του φούρνου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 φλυτζανακι του καφε πετιμεζι
2 φλυτζανακια νερο
2 φλυτζανακια ζαχαρη
2 φλυτζανακια λαδι (το 1 το βαζω καλαμποκελαιο)
1 κουταλια της σουπας σοδα
1 1/2 κουταλακι γλυκου αμμωνια
1 κουταλια σουπας χυμο λεμονι
1 κουταλακι κοφτο γαρυφαλλο τριμμενο
1 κουταλια της σουπας γεματη κανελα
1 κιλο αλευρι και λιγο λιγοτερο για ολες τις χρησεις
2 χουφτες σταφιδες μαυρες
Σουσαμι για το τυλιγμα
Ψησιμο στους 180 βαθμους αερα για 10 εως 15 λεπτα αναλογα τον φουρνο
Εκτέλεση:
Βαζουμε πρωτα ολα τα υλικα με την σειρα σε ενα μπωλ και ανακατευουμε λιγο προσθετουμε και το αλευρι και στο τελος την σταφιδα , η ζυμη θα κολλαει στα χερια! Βαζουμε τοσο αλευρι που παρολο που κολλαει η ζυμη θα πλαθεται σε κουλουρακι και θα στεκεται
Την αφηνουμε 10 λεπτακια και πλαθουμε κουλουρακια. Εγω εχω 1 πιατακι του καφε με λιγο λαδι , καθε φορα αλειφω λιγο τα δαχτυλαμου και πλαθω ευκολα τα κουλουρακια
Τα βουταω σε σουσαμι και τα ψηνω πανω σε λαδοκολλα
Μολις τα βγαζω απο τον φουρνο εχω στρωσει 1 χαρτι κουζινας μεσα σε ενα μεγαλο ταπερ με καπακι τα ριχνω εκει και τα κλεινω .καθε φορα στρωνουμε απο πανω χαρτι και ριχνω τα επομενα ψημενα
Τα κλεινουμε μεχρι να κρυωσουν τοτε βγαζω τα χαρτια και τα βαζουμε σε σακουλακια , στον αερα ξεραινονται
Η Συνταγή είναι από Elenfly Helenz – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη και απλή μουσταλευριά με πετιμέζι και σοκολάτα.
Υλικά
- 250 γρ. πετιμέζι
- 1.200 ml νερό
- 160 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 2 κουτ. σούπας βούτυρο
Για τη διακόσμηση
- Τρίμματα λευκής σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το πετιμέζι και το νερό και ανακατεύω καλά με μια ξύλινη κουτάλα. Μοιράζω το μείγμα στη μέση, σε δυο διαφορετικά μπολ. Στο ένα προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβώλοι.
Αδειάζω τα δυο μείγματα μαζί σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τα ανακατεύω καλά με το σύρμα. Βάζω την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας και ζεσταίνω σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας πολύ συχνά με το σύρμα.
Σιγοβράζω στην ίδια θερμοκρασία για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να πήξει και να γίνει . . .
Δες τη συνέχεια της εκτέλεσης στο : dinanikolaou