Συνταγές
Εύκολη εκτέλεση για παστούλες σοκολάτα φράουλα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sofi Sofi Tsiopou “
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
7 αυγά
7 κ.σ κοφτές αλεύρι
7 κ.σ κοφτές ζάχαρη
3 κ.σ γεμάτες κακάο
1 βανίλια
2 κ.γ μπέικιν
1 πρέζα αλάτι
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣ ΦΡΑΟΥΛΑΣ
1 φακελάκι γκαρνί σκόνη βανίλια
200 ml γάλα κρύο
1 φακελάκι ζελέ σκόνη
200 ml βραστό νερό
1 βανίλια
2 κ.σ γεμάτες ζαχαρούχο γάλα ή 2 κ.σ άχνη ζάχαρη (προαιρετικά εγώ έβαλα)
λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)
3-4 κ.σ μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με 1-2 κ.σ ποτό φράουλας (προαιρετικα)
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
1 κούπα ζάχαρη
1 1/2 κούπα νερό
1 βανίλια
1 κ.γ χυμό λεμονιού
1 σφηνοπότηρο ποτό φράουλα
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ
250 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα υγειας ψιλοκομμένη
150 γρ.γάλα εβαπορέ
1 κ.σ μαργαρίνη
1 κ.σ μέλι
Η γκανάζ μπορέι να αντικατασταθεί από ίση ποσότητα σοκολάτας με κρέμα γάλακτος (250 γρ.σοκολάτα και 250 γρ.κρέμα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Ξεκινάμε με το παντεσπάνι.Χτυπάμε αυγά,ζάχαρη,βανίλια και αλάτι 5-8 λεπτά στο μίξερ να φουσκώσουν και να πήξουν.
Προσθέτουμε σε 3 δόσεις το αλεύρι κοσκινισμένο με το κακάο και το μπέικιν,ανακατεύοντας απαλά με σπάτουλα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο μεγάλο ταψί του φούρνου στρωμένο με λαδόκολα και ψήνουμε στους 180 για 8-10 λεπτά περίπου.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό και το χυμό λεμονιού για 1 λεπτό και προσθέτουμε το ποτό και τη βανίλια.Αφήνουμε να κρυώσει.
-Διαλλύουμε στο βραστό νερό το ζελέ και το αφήνουμε να γίνει πολύ χλιαρό προς κρύο μέχρι να αρχίζει να μισοπήζει.
-Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα και τη βανίλια σε σαντιγί και ρίχνουμε το ζελέ.
Προσθέτουμε και την άχνη ή το ζαχαρούχο αν βάλουμε (δοκιμάζουμε πόσο γλυκιά θέλουμε την κρέμα).
Βάζουμε τη μους σε κορνέ.
Κόβουμε το παντεσπάνι σε 16 κομμάτια σε σχέδιο καρδιάς ή ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με ένα κουπάτ διαμέτρου 8-10 εκ.περίπου.
Βουτάμε με ένα πηρούνι το κάθε κομμάτι στο χλιαρό ή κρύο σιρόπι να ρουφήξει καλά και τα τοποθετουμε σε ένα ταψί με λαδόκολα ή κάπου σε μια πιατέλα που να χωράει στην καταψυξη.
Γεμίζουμε με το κορνέ κρέμα στην επιφάνεια και βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα.
Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια παντεσπάνι αφού τα σιροπιάσουμε κι αυτά.
Βάζουμε τις πάστες καταψυξη να παγώσουν καλά για 2 ώρες περίπου.
Βγάζουμε μέσα από το κορνέ όση κρέμα περίσεψε και την βάζουμε σ’ένα μπολ στο ψυγείο μέχρι να την χρειαστουμε.
Αφού παγώσουν οι πάστες χτυπάμε με ένα σύρμα την μους που περίσσεψε.Ο όγκος θα πέσει και θα γίνει σαν κρέμα.
Αλείφουμε εξωτερικά με σπατουλίτσα ή μαχαίρι τις πάστες με την κρέμα και τις βάζουμε πάλι κατάψυξη να παγώσουν για 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γκανάζ.
Βράζουμε το γάλα και το ρίχνουμε πάνω από τη σοκολάτα και τη μαργαρίνη.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το μέλι.
Βάζουμε τις παγωμένες πάστες πάνω σε σχάρα και τις περιχύνουμε μία μία με τη βοήθεια μιας σπατουλίτσας.
Γαρνίρουμε όπως θέλουμε.
Τα υλικά είναι ακριβώς για 8 πάστες ή για μια φόρμα 26-28 εκ.
Για να γαρνίρουμε θα χρειάστουμε έξτρα σαντιγι που την χρωμάτιζουμε με λίγο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Επίσης αντί για ζελέ φραουλα μπορουμε να βάλουμε κεράσι ή πορτοκάλι ή όποια γεύση ζελέ θέλουμε
Αντί για γκαρνί μπορουμε να βάλουμε κρέμα γάλακτος ή κονσέρβα μόρφατ
Αντί για τη μους φράουλας μπορουμε να βάλουμε για γέμιση όποια κρέμα θέλουμε ακόμα και κρεμ πατισερί
Και τέλος για να μπορέσουμε να δουλέψουμε τις πάστες πρέπει να είναι παγωμένες για να μη διαλλυθούν
Βγαίνουν 8 πάστες
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sofi Sofi Tsiopou “