Συνταγές
Εύκολη, δροσερή, light κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
1). Για την άσπρη κρέμα:
Δύο φακελάκια άνθος αραβοσίτου που βράζει με γεύση βανίλιας
1320 ml γάλα light
5-6 κοφτές κ.σ stevia (δοκιμάζετε και αφαιρείτε η προσθέτετε ανάλογα πόσο γλυκειά θέλετε την κρέμα)
Ρίχνετε το γάλα μαζί με όλα τα υλικά και βράζετε μέχρι να πήξει η κρέμα.
2). Για το ζελέ:
Ενα φανελάκι ζελέ με Στεβια
3 ποτήρια νερό (2 ζεστό και 1 κρύο)
Για την σαντιγί:
2 φακελάκια Garni Γιώτης η Morfad
200 ml γάλα light
Για την συναρμολόγηση:
9 μπισκότα Digestiv χωρίς ζάχαρη ή σαβουαγιαρ
1 κουτί black currant (Αυτό που βάζουμε στα cheescake) η αν δεν έχετε χρησιμοποιείτε μαρμελάδα φράουλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα σε 6 ποτήρια κολονατα, σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια με το χέρι και βάζουμε από ένα σε κάθε ποτήρι. Κάνουμε την άσπρη κρέμα και όπως είναι ζεστή την μοιράζουμε στα ποτήρια πάνω στα μπισκότα.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά η κρέμα.
Κάνουμε το ζελέ και αφήνουμε να κρυώσει και αυτό. Το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει ελαφρώς. Με μια κουτάλα για σως ρίχνουμε πάνω στην κρέμα το ζελέ. Αφήνουμε να σφίξει εντελώς. Χτυπάμε το garni με το γάλα για 3 λεπτά να σφίξει.
Προσθέτουμε από μια γεμάτη κ.σ σε κάθε ποτήρι και μια κ.σ σάλτσα black currant, η μια κουταλιά μαρμελάδα φράουλας και μισό μπισκότο.
Τοποθετούμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”