Ορεκτικα
Εύκολη, γρήγορη, νόστιμη και πάνω απ όλα σπιτική Τυροσαλάτα
ΥΛΙΚΑ – 200γρ καλή ποιότητας φέτα – 110γρ (6 κ.σ.) γιαούρτι στραγγιστό – 1/2 – 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο – 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο – 1 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή – μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά) – μια πρέζα φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά, για το σερβίρισμα ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε τη φέτα σε ένα μούλτι (εικ. 1) και […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Συνταγή από littlecookingtips
ΥΛΙΚΑ
– 200γρ καλή ποιότητας φέτα
– 110γρ (6 κ.σ.) γιαούρτι στραγγιστό
– 1/2 – 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
– 2 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
– 1 1/2 κ.γ. ρίγανη, ξερή
– μια πρέζα μπούκοβο (προαιρετικά)
– μια πρέζα φρέσκο θυμάρι (προαιρετικά, για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε τη φέτα σε ένα μούλτι (εικ. 1) και προσθέτουμε το γιαούρτι (εικ. 2).
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο (εικ. 3) και το λιωμένο σκόρδο (εικ. 4).
Προσθέτουμε τη ρίγανη (εικ. 5) και το μπούκοβο (αν θέλουμε) και χτυπάμε για 10-20 δευτερόλεπτα σε χαμηλή ταχύτητα (εικ. 6).
Σπρώχνουμε τα υλικά από το πλάι του μπωλ προς τα κάτω (εικ. 7) και συνεχίζουμε να χτυπάμε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα, μέχρι το μείγμα να γίνει σχετικά λείο (εικ. 8).
Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, ίσως μαζί με ντοματίνια ή/και ελιές. Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε την τυροσαλάτα και ως ορεκτικό ή ντιπ, μαζί με κρακεράκια, κριτσίνια, ψημένες πίτες ή και στικς λαχανικών. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την τυροσαλάτα σε σάντουιτς ή και μπέργκερς!
Tips:< 1. Μπορούμε να ετοιμάσουμε την τυροσαλάτα και μια μέρα πιο πριν, και θα είναι ακόμα νοστιμότερη την επομένη! Τη διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη καλά με μεμβράνη ή σε κάποιο καλά κλεισμένο δοχείο.
2. Όπως αναφέρθηκε, η τυροσαλάτα μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό ή ντιπ, ως βάση σε σάντουιτς ή μπέργκερς, ή και στο πλάι στο πιάτο μας μαζί με ψητό κοτόπουλο, χοιρινό (π.χ. σουβλάκια), αρνάκι ή με τηγανητά λαχανικά (π.χ. κολοκυθοκεφτέδες).
3. Μπορούμε να προσθέσουμε και ψητές πιπεριές Φλωρίνης και να φτιάξουμε μια διαφορετική και εξίσου απολαυστική τυροσαλάτα.
4. Μπορούμε να προσθέσουμε μπούκοβο, όπως αναφέρθηκε ή και φρέσκιες πιπεριές τσίλι, και να φτιάξουμε έτσι τυροκαυτερή.
5. Αν θέλουμε, μπορούμε να χτυπήσουμε το μείγμα για 1 λεπτό, ή και περισσότερο, αν προτιμάμε την τυροσαλάτα μας εντελώς λεία.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο :littlecookingtips