Συνταγές
Δεν αντέχεις να το αφήσεις για αύριο – Κότσι χοιρινό στη γάστρα έγινε λουκούμι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 4 κομμάτια
4 κσ μουστάρδα, 2 κγ μέλι, 2 σκ σκόρδο, 2 μικρά πορτοκάλια το χυμό και φέτες, χυμό μισό λεμονιού, ελαιόλαδο , δεντρολίβανο, θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και πατάτες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μπήγομαι από μισό σκόρδο σέ κάθε κομμάτι κοτσι από πάνω πασαλείβουμε όλα τα υλικά ανακατεμένα να πάνε παντού, τοποθετούμε στη γάστρα σκεπάζουμε με καπάκι
ψήνουμε 170° αντίσταση κάτω σχάρα, δυόμισι ώρες, κάπου κάπου ανοίγουμε και αλείφουμε με τά ζουμία του γυρίζοντας από την άλλη πλευρά για να μη ξεραθεί.
Στο τέλος αφήνουμε με ανοιχτό καπάκι για να πάρει χρώμα
Η Συνταγή είναι από ‘Αννα Αννούλα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολη, γρήγορη, λαχταριστή Χοιρινή τηγανιά με πράσο. Μπαίνεις σε πειρασμό να “σπάσεις” τη δίαιτά σου! .
Υλικά
800 γραμ. χοιρινό (από τη σπάλα) κομμένο σε μπουκιές
1 κ.γλ. μπούκοβο
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
1 μεγάλο πράσο (το άσπρο μέρος) ψιλοκομμένο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 φλ. ελαιόλαδο
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την κρασάτη χοιρινή τηγανιά, βάζοντας σε ένα μπολ το κρέας. Το πασπαλίζουμε με το μπούκοβο, την πάπρικα και το αλατοπίπερο. Τα ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και ροδίζουμε γύρω γύρω το χοιρινό για 10 λεπτά.
Βγάζουμε και αφήνουμε σε μια πιατέλα το ροδισμένο κρέας για τη χοιρινή τηγανιά.
Ρίχνουμε στο ίδιο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο και τα αφήνουμε να μαραθούν για 2-3 λεπτά.
Ξαναβάζουμε το κρέας στη φωτιά και προσθέτουμε το κρασί. Σκεπάζουμε το τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρεύτεί καλά το κρέας, να μαλακώσει καλά και να πιει όλα τα υγρά του και να μείνει με το λάδι του.