Συνταγές
Εύκολη γρήγορη και πολύ οικονομική σοκολατόπιτα σκέτος αφρός λέμε
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
6 ΑΥΓΑ
200 ΓΡΑΜΑΡΙΑ ΑΧΝΗ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΑΙΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ
5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΨΙΛΟ
1,5 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΜΠΕΙΚΕΝ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΛΙΚΕΡ Η ΚΟΝΙΑΚ
2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ
ΛΙΓΟ ΞΥΣΜΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΣΙΡΟΠΙ
1,5 ΚΟΥΠΑ ΝΕΡΟ
200 ΓΡΑΜΑΡΙΑ ΑΧΝΗ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΑΚΑΟ
1 ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ γάλακτος
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΛΙΓΗ ΦΛΟΥΔΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
ΤΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Από το σιρόπι κρατάμε μισή κούπα και την δένουμε μέχρι να πήξει με 1φλιτζανακι γάλα με ένα κουταλάκι κορν φλάουρ λιωμένο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΛΑ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΟΥΝ, ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΕΛΙΑΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΜΕ ΓΙΑ 2 ΛΕΠΤΑ.
ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ σε μικρό ταψι ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ 170 ΒΑΘΜΟΥΣ.
ΑΦΟΥ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΚΡΥΟ
Και τέλος ρίχνουμε το γλάσο της επικάλυψης σε πολύ λεπτή στρώση
Αν θέλετε ρίχνετε τρούφα η το σερβίρουμε με σαντιγί
Η Συνταγή είναι από κ. ΓΚΟΛΦΩ ΝΙΚΟΛΟΥ – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.