Συνταγές
Σιροπιαστή πατσαβουρόπιτα – Υπέροχη και νοστιμότατη!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Rena Babatsi– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
μισό φύλλο κρούστας, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, 1 φλιτζάνι του τσαγιού σπορέλαιο, δυόμιση φλιτζάνια ζάχαρη, πέντε αυγά μία βανίλια ένα baking
για το σιρόπι
4 φλιτζάνια του τσαγιού νερό, 2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη, 5 λεπτά βράσιμο.
Το μείγμα πάνω από τα φύλλα, ούτε σιμιγδάλι ούτε κορν φλάουρ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σουρώνουμε κάθε φύλλο σαν ακορντεόν και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 32 νούμερο, το ένα δίπλα στο άλλο όλα τα φύλλα.
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για το μείγμα προσθέτουμε πάνω από το φύλλο.
Το χτυπάω με το σύρμα στο χέρι αρκετά μέχρι να αφρατέψει.
Ψήνουμε στους 170 με 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να έχουμε ένα χρυσαφένιο χρώμα περίπου στα 40 λεπτά, αφού ψηθεί σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι και ζεστό γλυκό.
Η συνταγή είναι από Rena Babatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Εύκολη, γρήγορη και νόστιμη Αλμυρή Πατσαβουρόπιτα
ΥΛΙΚΑ
• 1 πακέτο φύλλο κρούστας
• 3 αυγά
• 2 κεσεδάκια γιαούρτι με λίγα λιπαρά
• 200 gr. ανθότυρο
• 200 gr. φέτα
• λίγη καπνιστή γαλοπούλα ή μπέικον
• αλάτι πιπέρι
• 3 κουταλιές λάδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το λάδι, τα γιαούρτια, (και αν χρειαστεί λίγο νερό) αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τα τυριά και τα αλλαντικά στο παραπάνω μείγμα και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε ένα ένα φύλλο κρούστας και το βουτάμε στο μείγμα, στριφογυρίζοντας το.
Με ένα κουτάλι το παίρνουμε και το τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Μόλις τελειώσουν τα φύλλα, το ένα δίπλα στο άλλο και γεμίσει το ταψί, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα στους 180 βαθμούς.
Καλή όρεξη
Από Anasia
foodland