Συνταγές
Είναι ωραίο ελαφρύ γλυκάκι – γαλατόπιτα που δεν έχει σιρόπι ούτε πολύ ζάχαρη και τρώγεται ευχάριστα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ενάμιση κιλό γάλα σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά (κράτησα 1 κούπα) μαζί με ενάμιση ποτήρι ζάχαρη.
Σε ένα μπωλ χτύπαμε 4 αυγά 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλο 4 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ 4 βανιλιες και το γάλα που κράτησα…
Σιγά σιγά με προσοχή το βάζουμε στην κατσαρόλα με το καυτό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα να πήξει…
Όταν κατεβάσουμε απ τη φωτιά ρίχνω 120 γρ βούτυρο.
Ανοίγουμε 5 φύλλα πολύ ψιλά (η 5 φύλλα κρούστας) τα στρωνουμε στο ταψί και ενδιάμεσα ρίχνουμε λίγη κανέλα και λίγη ζαχαριτσα.
Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω :
Χτυπάμε 1 αυγό με λίγο γάλα 2 κ. σούπας σπορέλαιο και 2 κ. σ. ζαχαρη….(για να κάνει κρουστά)
Ψήνουμε 50 λεπτά στις αντιστάσεις 200 β.
Για το φυλλο :
300 γρ αλεύρι γ. ο. χ.
Λίγο αλατι
2κ.σ.λαδι
2κ.σ.κρασι ασπρο
Νερό όσο πάρει…. Κάνουμε 5 μπαλακια… ανοίγουμε πολύ λεπτά φύλλα…. αλλιώς κρούστας….
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς..
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για εύκολη γαλατόπιτα από την Αργυρώ..
ΥΛΙΚΑ
γάλα – 2 λίτρα φρέσκο
σιμιγδάλι – 2 1/2 φλ. τσαγιού ψιλό
ζάχαρη – 2 1/2 φλ. τσαγιού
φλουδα λεμονι – 1 λεμονι
βανίλιες – 2
αυγά – 4
βούτυρο – 2 κ.σ.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
ζαχαρη
κανελα
Εκτέλεση
Βάζουμε το γάλα να βράσει σε μια κατσαρολα
με το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη, το βούτυρο και τη φλούδα.
Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι
ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει.
Μόλις δέσει το μείγμα, το αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και …
Δείτε περισσότερα : syntagestisgogos