Συνταγές
Εύκολες, Ατομικές Μπουγάτσες με τυρί με γεύση που σκίζει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs
Σας αρέσει η μπουγάτσα; Τότε, με αυτή τη συνταγή δε θα ξαναχρειαστεί να αγοράσετε μπουγάτσα, αφού θα τη φτιάχνετε μόνοι σας στο σπίτι. Η δόση αυτή βγάζει 5 μεγάλες ατομικές μπουγάτσες με τυρί! Ας δούμε την συνταγή:
Υλικά:
500 γρ. φύλλα κρούστας
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. αλεύρι
1 λίτρο γάλα
1 κρόκος
1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
200 γρ. γραβιέρα
400 γρ. φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε τα 100 γρ. βούτυρο σε μία κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους σε αναμένο μάτι και το τρίβουμε με ένα σύρμα, μέχρι να λιώσει. Μόλις λιώσει το βούτυρο, προσθέτουμε 100 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό.
Στην συνέχεια, προσθέτουμε λίγο -λίγο 1 λίτρο γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με απαλές κινήσεις, όπως φαίνεται και στο βίντεο παρακάτω. Το μείγμα μας σταδιακά θα γίνεται ομοιογενές με απαλή υφή. Μόλις η μπεσαμέλ μας είναι έτοιμη, αποσύρουμε από την φωτιά.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το σύρμα, προσθέτουμε 1 κρόκο αυγού, 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, 200 γρ γραβιέρα, 400 γρ φέτα αυξάνοντας την ένταση στο ανακάτεμα μας. Μόλις το μείγμα μας γίνει ομοιογενές και είναι έτοιμο, αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Στην συνέχεια, θα χρειαστούμε 500 γρ φύλλα κρούστας.Σε ένα μπολάκι έχουμε λιώσει 250 γρ βούτυρο και με την βοήθεια ενός πινέλου πιτσιλάμε τα φύλλα ένα ένα με το βούτυρο όπως φαίνεται και στο βίντεο. Έπειτα με την βοήθεια μίας σπάτουλας προσθέτουμε από πάνω λίγο από την κρέμα μας, που φτιάξαμε στο προηγούμενο βήμα και διπλώνουμε το φύλλο μας, συνεχίζοντας το πιτσίλισμα με το βούτυρο σε όλες τις επιφάνειες του φύλλου, φτιάχνοντας μικρούς “φακέλους” (δες βίντεο). Συνεχίζουμε την διαδικασία για όλα τα φύλλα κρούστας που έχουμε στην διάθεση μας.
Τέλος, ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 200 βαθμούς, μέχρι να πάρουν χρώμα. Η δόση βγάζει περίπου 5 μεγάλες μπουγάτσες και το γευστικό αποτέλεσμα είναι απλά εκπληκτικό!
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο βίντεο που ακολουθεί:
Η Συνταγή είναι από το κανάλι Pastry Designs