Συνταγές
Εύκολα ψωμάκια για χοτ ντογκ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
150 μλ γάλα
150 μλ νερό
150 μλ αραβοσιτελαιο
1 αυγό και 1 ασπράδι
2 κ γλ ζάχαρη
1 1/2 κ γλ αλάτι
25 γρ φρέσκια μαγια η 1 φακελάκι ξερη
Αλεύρι γοχ όσο πάρει για να είναι η ζύμη μαλακη
Αλειμα 1 κρόκο 1 κσ γιαούρτι 1 κσ αραβοσιτελαιο σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το νερό το γάλα το λάδι σε ένα κατσαρολάκι να γίνουν χλιαρά αδαιζουμε σε ένα μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά βαζουμε τη ζάχαρη τα αυγά χτυπάμε με το σιρμα βάζουμε λίγο λίγο το αλεύρι το αλάτι και ζυμώνουμε για 10 λεπτά
Η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.χωριζουμε σε 10-12 ίσα μέρη κάνουμε μπαλάκια και ανοίγουμε το ένα μπαλακι σε ορθογώνιο φυλλο τυλίγουμε σε ρολό
Ενωνουμε την άκρη τα βάζουμε με την ένωση από κάτω τα βάζουμε λίγο αραιά στο ταψί με λαδόκολλα σκεπάζουμε να φουσκώσουν.χτυπαμε τον κρόκο με το γιαούρτι το αραβοσιτελαιο αλείφουμε τα ψωμάκια πασπαλιζουμε με σουσάμι
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στης αντιστασεις στους 180 β για 25-30 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από κ. Πετρινα Μπαρδανη – “Χρυσές Συνταγές”.