Συνταγές
Αφράτα τυροπιτάκια κουρού – τα πιο εύκολα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ βούτυρο λιωμένο και κρύο
180 ml Ηλιέλαιο
Ένα φακελάκι μαγιά ξερει
Ένα Κ Γ Αλάτι
Αλεύρι Ζυμώνοντας
Για την γέμιση
Τυρί φέτα
Ένα αυγό και ενα ασπράδι αυγού τον κροκο για Επάλειψη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα ζύμωσα όλα μαζί Άφησα την ζύμη 30 λεπτά να ξεκουραστεί
Άνοιξα την ζύμη με το χέρι γέμισα εστρωσα στο ταψί λαδόκολλα τα έβαλα πάνω
Τα Άλειψα με τον κρόκο Έψησα σε προθερ φούρνο αέρα στους 180 βαθ για 30 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Evdokia Bitsakaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολα τυροπιτάκια!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υπέροχα λαχταριστά τυροπιτάκια με μαυροκούτι από πάνω για το τελειώμα!
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι γάλα
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 κ.γ αλάτι
1 πακέτο φαρίνα
Για την γέμιση
250 γρ φέτα σπασμένη
σε κομμάτια
1 αυγό
1κ.σ γάλα
1 κρόκο αυγού με λίγο γάλα για το άλειμμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την ζύμη και ζυμώνουμε μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμάρι. Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε μισή ώρα.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάΜΕ το αυγό με το γάλα Ρίχνουμε την φέτα ανακατέυουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Παιρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης το ανοίγουμε στην παλάμη μου βάζουμε ένα κ.γ γέμιση και το κλείνουμε μισοφέγγαρο.
Τα βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα τα αλείφουμε με τον κρόκο που το έχουμε διαλύσει με λίγο γάλα. Από επάνω βάζουμε λίγο μαυροκουκι.
Ψηνουμε στους 180 στις αντιστάσεις 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.