Συνταγές
Εύκολα μπισκοτένια ταρτάκια με σπιτική ζύμη και καραμέλα γάλακτος
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Petrakopoulou – “”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.”.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΡΤΑΚΙΑ
350 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
4 βανιλλίνες
250 γραμμάρια ζάχαρη
225 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Καραμέλα γάλακτος ή καραμελωμένο ζαχαρούχο
Κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε λίγο ακόμα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και τις βανιλλίνες και τα προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά.
Πλάθουμε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού, τις τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί ή σε βουτυρωμένες θήκες για μίνι μάφινς και τις πατάμε λίγο στο κέντρο να σχηματιστεί μια λακουβίτσα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν στις άκρες. Μόλις κρυώσουν βάζουμε λίγη καραμέλα γάλακτος στο κέντρο και ρίχνουμε από πάνω λιωμένη κουβερτούρα.
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Petrakopoulou – “”ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.”.