Συνταγές
Υπέροχο χειροποίητο ψωμάκι – σαν το κλασσικό δεν έχει
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1100 γρ. αλεύρι + 21 γρ. μαγιά, (τρία φακελάκια των 7 γρ. ξερή μαγιά) + 3 κτγ. ζάχαρη + 3 κτγ. αλάτι. Ανακάτεμα + 650 γρ. νερό στους 40 βαθμούς Κελσίου, (τόσο ώστε να κρατάω το χέρι μου μέσα χωρίς να με καίει), + 6 κτσ. ελαιόλαδο.
Ανακατεύω πρώτα το αλάτι με το αλεύρι, στη μέση ρίχνω τη μαγιά και τη ζάχαρη, αφήνω 10 λεπτά και ζυμώνω λίγο. Το βάζω στο φούρνο με το μπολ σκεπασμένο, στους 30 βαθμούς για 1 ώρα να φουσκώσει.
Ρίχνω λίγο αλεύρι στο τραπέζι και επάνω το ζυμάρι. Το ζυμώνω με διπλώματα και το κόβω στα τρία. Τα ανοίγω σε σχήμα οβάλ με αλεύρι στο τραπέζι τα διπλώνω 4-5 φορές να σφίξουν και να γίνει πιο πλαστικό το ζυμάρι.
Ανοίγω το κάθε κομμάτι με τον πλάστη σε λωρίδες τόσα εκατοστά όσο είναι η φόρμα, τα τυλίγω σε ρολό και τα τοποθετώ με προσοχή στις φόρμες. Τα αλείφω προαιρετικά με νερό και τα βάζω στο στο φούρνο στους 30 βαθμούς για 1 ώρα.
Μετά το φούσκωμα, τα ψήνω στους 190 βαθμούς για 1 ώρα.
Η συνταγή είναι από Stavridis Dimitris – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εύκολα και πολύ αφράτα σπιτικά ψωμάκια.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – ” ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
-25 γρ. μαγιά ξερή
-200 ml. γάλα νηστίσιμο ζεστό
-200 ml. νερό ζεστό
-100 ml. σπορέλαιο ζεστό
-1 κτσ. ζάχαρη
-1 κτγ. αλάτι κοφτό
-800 γρ. αλεύρι για ψωμί-πίτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ γάλα- νερό- σπορέλαιο- μαγιά- ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα 2 λεπτά! Ρίχνουμε το αλεύρι- αλάτι σε 3 δόσεις και ζυμώνουμε.
Σκεπάζουμε την ζύμη για 2 ώρες.
Στην συνέχεια την βάζουμε στον πάγκο μας και την ανοίγουμε ένα παχύ φύλλο! Κόβουμε δισκάκια με το στόμιο ενός ποτηριού και τα τοποθετούμε στην λαδόκολα στο ταψί.
Τα σκεπάζουμε για 25 λεπτά.
Τέλος τα κόβουμε με μαχαίρι, κάνουμε τρύπες και ρίχνουμε στο καθένα λίγο αλάτι και στο καθένα βάζουμε με το πινέλο ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στη μεσαάα σχάρα για 25 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – ” ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.