Γλυκα
Κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη εκτέλεση της συνταγής μαγειρικής από “Στελλα Χασικου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
4 αυγά.
2 κεσεδακια γιαούρτι στραγγιστο.
2 κεσεδακια ζάχαρη.
2 κεσεδακια σπορέλαιο.
10 κεσεδακια αλεύρι.
2 φακελάκια μπεκιν παουντερ .
1 κ.γ.μαχλεπι.
1 κ. γ. Κακουλε.
1 κρόκο αυγού για επάλειψη.
Σουσάμι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έριξα σε μια λεκάνη τη ζάχαρη με το λάδι ανακάτεψα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στη συνέχεια έριξα τα αυγά, το γιαούρτι, ανακάτεψα ελαφρώς, τέλος τα μπαχαρικά τα μπεκιν και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα μαλακό και εύπλαστο ζυμάρι.
Αφησα τη ζύμη 15 λεπτά να ξεκουραστει επλασα και αλειψα με κρόκο και πασπαλισα με σουσάμι έψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 αέρα στο περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Στελλα Χασικου – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ – Κατερίνα”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική συνταγή που θα ετοιμάσεις στο σπίτι σου και θα γλείφεις τα δάκτυλά σου.
Εύκολα και πολύ αρωματικά Κουλουράκια πορτοκαλιού από την Τζένη Τσανακτσίδου
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε στο μπολ 3 αυγά και 80 γραμμάρια ζάχαρη και ανακατεύουμε με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε μισό ποτήρι γάλα,μισό ποτήρι σπορέλαια,2 κουταλάκια ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
Συνεχίζουμε ρίχνουμε σιγά σιγά 550 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα και 1 βανίλια και ζυμώνουμε.
Στην συνέχεια την μεταφέρουμε στον πάγκο μας και παίρνουμε λίγη λίγη ζύμη και κάνουμε κορδόνια τα όποια τα κάνουμε πλεξούδα.
Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί μας και αφού προηγουμένως τα βουτάμε σε ζάχαρη.
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς προθερμασμένο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 15 λεπτά.
Η Συνταγή είναι της κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.