Συνταγές
Εύκολα και γρήγορα MUFFINS βανίλιας με “καρδιά “σοκολάτας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πρώτα έφτιαξα τη γέμιση για να κρυώσει καλά και να δέσει η σοκολάτα.
Την έβαλα μέσα στα muffins, αλλά και τα γαρνίρισα μετά.
100 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κγ. LURPAK
Κόβουμε τη σοκολάτα σε δοχείο, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φουσκώσει περιχύνουμε τη σοκολάτα, προσθέτουμε το βούτυρο, αφήνουμε να σταθούν για 1 λεπτό και ανακατεύουμε να ενωθούν.
Για τα muffins:
100 γρ. βούτυρο LURPAK
40 γρ. ηλιέλαιο
100 γρ. ζάχαρη
3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
30 ml γάλα
1 βανίλια
Ξύσμα 1 λεμονιού
1 κγ. κονιάκ
Μια μικρή πρέζα αλάτι
2 κγ. μπεϊκιν πάουντερ
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε το βούτυρο, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, να αφρατέψουν, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα, το ξύσμα λεμονιού, το κονιάκ, τη βανίλια, το αλάτι, το γάλα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ,κατεβάζουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το μπεϊκιν πάουντερ, ανακατεύοντας τόσο όσο χρειάζεται για να ενωθούν.
Βάζουμε τα χαρτάκια στις θήκες του ταψιού για muffins,βάζοντας στο καθένα μια κουταλιά από το μίγμα κάνοντας μια λακουβίτσα στη μέση.
Κατόπιν προσθέτουμε το μίγμα από τη σοκολάτα στο κέντρο (περίπου 1 κγ. όχι καλά γεμάτο).
Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα για muffins και αν θέλουμε στολίζουμε με σταγόνες κουβερτούρας.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 30 λεπτά.
Τα αφήνουμε για 5 λεπτά μέσα στις θήκες του ταψιού και μετά τα βγάζουμε, να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα.
Αν θέλουμε τα γαρνίρουμε με την υπόλοιπη σοκολάτα που μας έμεινε από τη γέμιση.
Η Συνταγή είναι από κ. αννα καλλεργη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.