Γλυκα
Αγαπημένη συνταγή για γρήγορες και νόστιμες ελιοτές – Ένα υγιεινό σνακ
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για 1 κιλό αλεύρι χωριάτικο βάζουμε
1 ποτ λάδι
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1κουταλάκι αλάτι
(λίγη μαστίχα, λίγο μέχλεπι)
1 ποτ χυμο πορτοκαλιού ή αναψυκτικο
1 1/2 ποτ νερό προς το ζεστό (εξαρτάται από τον αλεύρι)
ελαιόλαδο ή νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι, λάδι, αλάτι, ζάχαρη, μαγιά και τα ρυζιάζουμε.(Εγώ έκανα την ζύμη στο μίξερ) Μετά προσθέτουμε τον χυμό ή αναψυκτικό και το νερό μέχρι να ζυμωθούν καλά.Βάζουμε την ζύμη σε λεκάνη
την σκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα μέχρι να φουσκώσει.
Έχουμε έτοιμες τις ελιές,κομμένες με ψιλοκομμένο κολιανδρο, δυόσμο και κρεμμύδι.
Ανοίγουμε ορθογώνιο φύλλο, χαράζουμε στην ακρια του φύλλου, βάζουμε γέμιση, τυλίγουμε,βάζουμε και σουσάμι αν θέλουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180βαθμους στον αέρα, μέχρι να πάρουν χρυσάφι χρώμα
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εύκολα και γρήγορα
Φτιάξτε μόνοι σας αυτό το Aπίθανο λαχαριστό σνακ! -Δεν θα χρειαστεί να το ξαναπαραγγείλετε..
Υλικά
Φέτες ψωμί του τοστ
μαρούλι
ντομάτα
τηγανιτό αυγό ή βρασμένο
μπέικον
ζαμπόν
la vach qui ruit για χάμπουργκερ- είναι τυρί-
μαγιονέζα με πίκλες
Αν έχετε στην διάθεσή σας αντί για ζαμπόν βάλτε κοτόπουλο .
Ψήνουμε τις φέτες του τοστ τις κόβουμε σε τρίγωνα και ισομοιράζουμε τα υλικά μέσα στο κάθε ένα .
Τα καρφώνουμε με μία οδοντογλυφίδα σερβίρουμε όλα μαζί σε πιατέλα και …εξαφανίζονται στο λεπτό !!!
Elena VoudouroglouΠΗΓΗ