Συνταγές
Φτιάξτε τυροπιτάκια με ζύμη κούρου – εύκολα ακόμα και από νέους
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Οι συνταγές της Βασιλικής”.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ γιαούρτι στραγγιστό
150 γρ βούτυρο λιωμενο και κρύο
180 ml Ηλιέλαιο 
Ενα Κ Γ αλατι Για την γεμιση
Τυρι φετα
Ενα αυγο και το ασπραδι από ενα αυγο Τον κροκο για Επάλειψη
Εκτέλεση:
Τα ζύμωΝουμε όλα μαζί και άφησα την ζύμη να ξεκούραστη 30 λεπτά
κοψουμε την ζυμη την ανοιξα με το χέρι έβαλα γέμιση και τα Έκλεισα με ένα πιρούνι έβαλα στο ταψί με λαδόκολλα τα πέρασα με τόν Κρόκο αυγού
ψηΝουμε σε προθερμασμενο φούρνο Στους 180 βαθ για 30 λεπτά αέρα
Το αλεύρι δεν το ζυγίζουμε
Το πρόσθετουμε ζυμώνοντας
Κάνουμε ζύμη μαλακή να μην κολλάει στα χέρια
Η Συνταγή είναι από “Οι συνταγές της Βασιλικής”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εύκολα και γρήγορα τυροπιτάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Desislava Martinova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 συσκευασία φαρίνα κόκκινη
1 κεσεδάκι γιαούρτι
Λίγο παραπάνω από το ½ κεσεδάκι λάδι
2 αυγά
1κ.σ. αλάτι
200γρ. γραβιέρα τριμμένη
300γρ. τυρί φέτα
σουσάμι για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με τα αυγά και το λάδι. Μόλις ανακατευτούν καλά, προσθέστε τα τυριά.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το αλάτι.Αρχίστε να ρίχνετε σιγά-σιγά το μείγμα του αλευριού στο υγρό μείγμα των αυγών, ανακατεύοντας καλά με ένα κουτάλι.
Μόλις η ζύμη αρχίσει να μαζεύεται γύρω από το κουτάλι, αλευρώστε τα χέρια σας και διπλώστε την 5-6 φορές. Στρώστε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
Πάρτε με το κουτάλι μια ποσότητα από τη ζύμη, σαν μικρή μπάλα, και βάλτε την πάνω στο ταψί.
Μοιράστε όλη την ζύμη με αυτόν τον τρόπο στο ταψί και ψήστε τα τυροπιτάκια για 20-25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C.
Η Συνταγή είναι από κ. Desislava Martinova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.