Συνταγές
Τα πιο λαχταριστά μπαμπαδάκια – Πολύ εύκολα, με λίγα υλικά και οικονομική συνταγή
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Εκτέλεση είναι από Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
5 αβγά
1,5 ποτήρι τσαγιού αλεύρι
1 ποτήρι ζάχαρη
1 μπέικιν
1 βανίλια
1/2 φλ. καφέ λικέρ ή κονιάκ
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
χυμό μισού λεμονιού
Για τη γέμιση
1 φυτική σαντυγί
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το αλεύρι, τη βανίλια και το μπέικιν και τέλος το λικέρ.
Τοποθετούμε τη ζύμη σε ταψί με 12 θέσεις των καπκέικς και ψήνουμε στους 175 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το βράζουμε για 10 λεπτά. Χλιαρό σιρόπι και κρύα μπαμπαδάκια, σιροπιάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Ετοιμάζουμε τη σαντυγί και γεμίζουμε τους μπαμπάδες αφού τους κόψουμε πρώτα.
Αν θέλουμε αλοίφουμε με μαρμελάδα από πάνω, αφού πρώτα το αραιώσουμε με λίγο νερό.
Να διευκρινήσω ότι σιροπιάζεται όλο το μπαμπαδάκι, γίνεται πάρα πολύ ζουμερό.
Η Συνταγή είναι από Theodwra Kermenioti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο.
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολα και γρήγορα Μπαμπαδάκια.. Σκέτη απόλαυση!
Υλικά για την ζύμη
- 300 γραμμάρια αλεύρι
- 100 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
- 250 ml. γάλα χλιαρό
- 2 αυγά θερμοκρασίας δωματίου
- 2 κοφτές κτσ. ζάχαρη
- 1 φακελάκι μάγια σκόνη
- 1 βανίλια λίγο αλάτι
- ξύσμα ενός λεμονιού
Για την γέμιση
-
- 1 φακελάκι γκαρνί χτυπημένο!
Για το σιρόπι
-
-
- 2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
- 2 1/2 φλιντζάνι τσαγιού νερό
- 1 βανίλια 1 φλιτζανάκι του καφέ λικέρ
-
Εκτέλεση
Χτυπάω την γκαρνί και την τοποθετώ στο ψυγείο!
Σε ένα μπολ ρίχνω το γάλα, την ζάχαρη και την μάγια και τα ανακατεύω!
Προσθέτω τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο, το αλάτι, το ξύσμα και την βανίλια!
Αδειάζω το μίγμα στα λαδωμένα φαρμάκια και ψήνω στους 170 βαθμούς 30 λεπτά!
Βράζω το σιρόπι 3 λεπτά!
Βουτάω τα χλιαρά μπαμπαδάκια στο ζεστό σιρόπι!
Τα βάζω στην πιατέλα και τα γεμίζω με σαντιγί και αλείφω την επιφάνεια με λίγη μαρμελάδα βερίκοκο αραιωμένη με λίγο λικέρ!
Τα διακοσμώ με σαντιγί κεράσι και φιστίκι!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ