Συνταγές
Χειροποίητα λουκούμια, με γεύση πορτοκάλι. Έγιναν πολύ ωραία και δροσιστικά.
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Γίνονται με φυσικό χυμό (όχι έτοιμο). Εσείς βάλτε όποιο φυσικό χυμό θέλετε!
-600 ml. χυμό πορτοκαλιού
-120 gr. Cornflour ή νισεστέ
-160 gr. ζάχαρη
Σε σιγανή φωτιά για 10-15 λεπτά, βάζουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει .
Όταν πήξει, το αδειάζουμε σε ένα μικρό πυρέξ, να έχει πάχος το λουκούμι, το σκεπάζουμε με διαφανής μεμβράνη μέχρι να κρυώσει.
Προσοχή.
Την επόμενη ημέρα κόβουμε σε κυβάκια και τα βουτάμε σε ινδοκάρυδο!
Η συνταγή είναι από Tasia Soulioti Efstathiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εύκολα και γρήγορα λουκούμια γεμιστά με καρύδι.
Η συνταγή είναι από κ. Aliana Anna Kanani – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
-1 ποτήρι χυμό ρόδι
-1 νερό
-1 ζάχαρη
-1 νισεστέ
-100 γρ. καρύδια
-μια κτσ. βιτάμ
-200 γρ. καρύδα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα και τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να μπήξει το μείγμα.
Σε ένα ταψί βάζουμε μια στρώσει καρύδα βάζουμε το μείγμα και από πανό ξανά καρύδα.
Το άφηνουμε να κρυώσει και το κόβουμε κομματάκια.
Η συνταγή είναι από κ. Aliana Anna Kanani – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.