Συνταγές
Όταν κάνεις τσουρέκια για να τα μοιράσεις!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή από “Theodosia Halvatzh – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
10 αυγά 4 μισηκουπες.ζαχαρη 200 γρ.νωπη μαγιά.400 γρ.βιταμ η μισο και μισό σπορελαιο δύο φακελάκια μαχλεπι και κακουλέ το χυμό από τρία πορτοκάλια 1 κιλό γάλα.. αλεύρι οσό πάρει για να πετύχουμε μια ζύμη μαλακή και να μην κολλάει στο χέρι μας
Εκτέλεση
Σε λεκάνη διαλύουμε τη μαγια με ένα ποτήρι νερό λίγο αλάτι κ ζάχαρη το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει σε κατσαρόλα έχουμε ζεστάνει το γάλα όχι καυτό και διαλύουμε τη ζάχαρη ρίχνουμε το βούτυρο που το έχουμε λιώσει…κρατάνε λίγο για το πλασιμο..
χτυπάμε και τα αυγά και τα ρίχνουμε όλα μαζί με το αλεύρι και τα μπαχαρικά και χυμό ζυμωνουμε χωρίς να πσιδευουμε τη ζυμη..την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει..και πλάθουμε τα τσουρέκια μας αφήνοντας για μισή ώρα να φουσκώσουν..
αλείφουμε με αυγό και ρίχνουμε σουσάμι η ότι άλλο θέλετε.
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 25 με 30 λεπτά
Νόστιμη συνταγή από “Theodosia Halvatzh – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εύκολα γλυκάκια με τσουρέκι και άρωμα μαστιχας.
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Εντυπωσιακά και νόστιμα κεράσματα..
ΥΛΙΚΑ
Τα υλικά είναι για έξι ποτηράκια
1 κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλια + το ανάλογο γάλα
1/2 Κ γ μαστίχα σκόνη
1 φακ γκαρνί + το ανάλογο γάλα
Λίγο τριμμένο αμύγδαλο κερασάκια γλασέ
Σιρόπι
1/2 ποτ ζάχαρη
1/2 ποτ νερο
1 φλούδα λεμόνι
Τα βράζουμε 4 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε την κρέμα σύμφωνα με τις οδηγίες. Λιγο πριν αρχισει να πηζει προσθετουμε 1/2 κ γ μαστιχα. Την βάζουμε σε χαμηλό ταψάκι την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε το γκαρνί με το γάλα σε σαντιγί και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιησουμε.
Μοιράζουμε στα ποτηράκια από ένα δίσκο τσουρέκι τα σιροπιάζουμε προσθέτουμε την κρέμα και από επάνω σαντιγί.
Γαρνίρουμε με κερασάκι γλασε και τριμμένο αμύγδαλο
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.