Συνταγές
ΕΥΚΟΛΟ ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΕ 15’
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νοστιμότατο μπισκοτογλυκό Σοκολάτα-Μπανάνα΄σε 15′ !
Συνταγή από το ζαχαροπλαστείο Σορόπια
Υλικά
2 Πακέτα μπισκότα Παπαδοπούλου με γεύση μπανάνα
150γρ. γάλα + ένα μικρό μπολ που βουτάμε τα μπισκότα
500γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
300γρ. κουβερτούρα 60% κακάο
2 μπανάνες
Λίγα τριμμένα μπισκότα και σιρόπι σοκολάτα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
1. Παίρνουμε ένα ταψί 20εκ.x30εκ.
2. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο μπολ με το γάλα για 3 δευτερόλεπτα και τα τοποθετούμε στον πάτο του ταψιού δίπλα-δίπλα να αφήνουν όσο το δυνατό μικρότερα κενά.
3. Χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και μόλις είναι έτοιμη αφαιρούμε τα 200γρ. και τα αφήνουμε στην άκρη.
4. Τοποθετούμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα και τα 150γρ. γάλα και τα βάζουμε στον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Ανά διαστήματα ανοίγουμε το φούρνο και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
5. Μόλις ετοιμαστεί το μείγμα της κουβερτούρας με το γάλα το ρίχνουμε με μια σπάτουλα στα 300γρ. κρέμα γάλακτος που έχουμε χτυπήσει ήδη στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει μια μους σοκολάτας.
6. Ψιλοκόβουμε τις δυο μπανάνες, τις ρίχνουμε στη μους που φτιάξαμε και ανακατεύουμε.
7. Ρίχνουμε τη μους στο ταψί και απλώνουμε να πάει παντού.
8. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 200γρ. κρέμα γάλακτος που έχουμε αφήσει στην άκρη και απλώνουμε επίσης να πάει παντού.
9. Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα και το σιρόπι.
Ευχαριστούμε το ζαχαροπλαστείο Σορόπια, για την παραχώρηση αυτής της όμορφης Συνταγής!