Συνταγές
Αφράτα και τραγανά παξιμαδάκια ρετσίνας….
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Υπέροχα παξιμαδάκια ότι πρέπει για το καφεδάκι μας
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 νεροπότηρο λάδι ελαφρύ όχι γεμάτο, 1 δάχτυλο πιο κάτω, εννοείται οριζοντίως
1 νεροπότηρο ρετσίνα ή κρασί λευκό
Αν είναι με φρουτώδες άρωμα γίνονται ακόμη πιό ωραία
1-2 κτσ. ξύδι
1/2 νεροπότηρο ζάχαρη
1 κτγ. μπέικιν, ξύσμα πορτοκαλιού, μαστίχα κοπανισμένη ή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αναμιγνείουμε να διαλυθεί η ζάχαρη και π τοσο ε του με 250-300 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
Το υπόλοιπο αλεύρι ψιλό σταρένιο κίτρινο όσο πάρει.
Αναλόγως το αλεύρι.
Αναμιγνείουμε τα υλικά με την σειρά που είναι γραμμένα, δεν χρειάζεται ζύμωμα.
Απλώνουμε με τα δάχτυλά μας στο λαδωμένο ταψάκι μας ή κάνουμε μπαστούνια και τα ρολάρουμε σε σουσάμι, τα πλαταίνουμε και τα κόβουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 βαθμούς για τρία τέταρτα με μια ώρα.
Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία και παξιμαδιάζουμε αν θέλουμε για ένα τέταρτο στους 100 βαθμούς.
Ψήνονται πιο γρήγορα και πιο όμορφα στα σκούρα ταψιά.
Η συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Ποιο γλυκό να ετοιμάσω;
Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
ΕΥΚΟΛΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Η συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
Υλικά:
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα πορτοκαλιού
2/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
ένα κουταλάκι κανέλα
5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει
κομμάτια σοκολάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε καλά ηλιέλαιο, ζάχαρη, χυμό, ξύσμα.
Μετά προσθέτουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε ελαφρά.
Τέλος ρίχνουμε τα κομμάτια σοκολάτας.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Χωρίζουμε την ζύμη σε τρία μέρη.
Φτιάχνουμε φρατζολάκια και τα πλαταίνουμε ελαφρώς. Χαράζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα κόβουμε σε φέτες. Τις ξαπλώνουμε και ψήνουμε πάλι στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Η συνταγή είναι από κ. Reggina Filippou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.