ΥΛΙΚΑ:
- 2 αυγά
- 1 λίτρο γάλα
- Ψωμί του τοστ χωρίς κόρα αλλιώς την αφαιρούμε μόνοι μας
- Κίτρινα τυριά που λιώνουν (κατά προτίμηση και αλμυρό και γλυκό μαζί)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για αρχή χτυπάμε σε ένα μεγάλο μπολ τα αυγά μαζί με το γάλα μέχρι να γίνουν ένα. Στη συνέχεια, βουτάμε μέσα μια μία τις φέτες του τοστ μέχρι να απορροφήσουν όσο γάλα και αυγό μπορούνε από το μείγμα. Συνεχίζουμε και με τις άλλες φέτες ψωμιού και τις τοποθετούμε έτσι ώστε να καλύψουμε με μια στρώση τον πάτο του ταψιού .Έπειτα συνεχίζουμε ρίχνοντας μια ποσότητα από τα τυριά μας πάνω στο ψωμί και προσθέτουμε αν θέλουμε και λίγη πάπρικα για πιο εντυπωσιακή γεύση.
Απλώνουμε μετά την στρώση του τυριού με μια ακόμη στρώση ψωμιού πάντα περασμένο από το γάλα και το αυγό και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και μετά πάλι ρίχνουμε το τυράκι μας. (Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε και άλλη στρώση ψωμιού και τυριού ) και περιχύνουμε από πάνω όσο γάλα με αυγό έχει περισσέψει.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να λιώσουν όλα τα τυριά και γίνουν ένα με το γάλα και αρχίζει να φουσκώνει.
Προσοχή, δεν ανοίγουμε νωρίτερα τον φούρνο μας για να μην μας ξεφουσκώσει. Σερβίρουμε ζεστό και συνοδεύεται τέλεια με μια δροσερή σαλάτα.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : eisaimonadiki