Υλικά
2 ώριμες ντοµάτες, ψιλοκομμένες
1 αγγούρι, ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. μαϊντανό φρέσκο, ψιλοκομμένο
3 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, πολτοποιημένη
1 κρεμμύδι ξερό μικρό, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιηµένες
½ κ.γ. πιπέρι µαύρο
2 κ.σ. χυµό λεµονιού
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ.γ. πάπρικα 1 κ.γ. ξύδι από κόκκινο κρασί Αλάτι
Εκτέλεση
1. Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει και ζεματίστε τις ντομάτες για 2΄-3΄. Αποσύρετε και αφήστε τις να κρυώσουν.
2. Ξεφλουδίστε τις ντομάτες και κόψτε τις με ένα αιχμηρό μαχαίρι σε μικρούς κύβους σε μια επιφάνεια κοπής. Βάλτε τις σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τις να στραγγίσουν τα υγρά τους.
3. Ψιλοκόψτε σε μια επιφάνεια κοπής τα υπόλοιπα λαχανικά και μυρωδικά. Προσθέστε εκεί και τις ντομάτες, ανακατέψτε και συνεχίστε να ψιλοκόβετε με το μαχαίρι ώστε να μοιάζουν «ζουληγμένα».
4. Μεταφέρετε τη σαλάτα σε ένα μπολ σερβιρίσματος. Ανακατέψτε σε ένα δοχείο το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, τον πολτό πιπεριάς, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι και περιχύστε τη σαλάτα. Ανακατέψτε και σερβίρετε τη σαλάτα σε θερμοκρασία δωματίου.
Συμβουλή: Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο 1 ώρα ώστε να ενωθούν οι γεύσεις των λαχανικών με τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
ΠΗΓΗ