Συνταγές
Amaretti μπισκότα με άρωμα αμυγδάλου
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ:
450 γρ. αλεύρι αμυγδάλου, (ή ασπρισμένα και αλεσμένα αμύγδαλα)
315 γρ. ζάχαρη
2 κτσ. μπέικιν πάουντερ
5 ασπράδια αυγών
1 πρέζα αλάτι
Εσάνς αμυγδάλου
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
———————
1/2 φλυτζ. Κρυσταλλική ζάχαρη
1/2. ´´. Άχνη
Περίπου 45 ασπρισμένα γερά αμύγδαλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε τα αμύγδαλα με την ζάχαρη και το μπέικιν, χτυπάμε τα ασπράδια σε όχι πολύ σφιχτή μαρέγκα, με το αλάτι και την εσάνς αμυγδάλου, την προσθέτουμε στο μίγμα της ζάχαρης. Πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια περίπου των 20 γρ.
Τα τυλίγουμε πρώτα στην κρυσταλλική ζάχαρη μετά στην άχνη και καρφώνουμε από ένα μυγδαλάκι στην κορυφή.
Ψήνουμε με αντικολλητικό χαρτί, σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 8’ αν τα θέλουμε πολύ μαλακά, και στα 10’ όταν θέλουμε λίγη κρούστα έξω και μέσα μαλακά.
Εγώ τα έψησα 10’. Αυστηρά αλλιώς όταν κρυώσουν θα είναι τραγανά.
Η Συνταγή είναι από Popi Trouli – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τώρα μπορείς και εσύ! Εύκολες και γρήγορες συνταγές για το τραπέζι σου. Επιτέλους Χριστούγεννα.. Πεντανόστιμοι και αφράτοι Κουραμπιέδες με μαστίχα
Υλικά:
για 40-45 κομμάτια
250 γρ. αγελαδινό ή πρόβειο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου, σε κυβάκια
140 γρ. ζάχαρη άχνη
1 αυγό μεσαίου μεγέθους
500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κτγ. μπέικιν πάουντερ
8 σταγόνες μαστιχέλαιο
80 γρ. ανάλατα φουντούκια, καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ, σε δυνατή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 10 λεπτά περίπου. Σταματάμε το χτύπημα και καθαρίζουμε τα τοιχώματα του κάδου. Ρίχνουμε το αυγό και ξαναχτυπάμε για ακόμη 2-3 λεπτά.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε σιγά- σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το μαστιχέλαιο. Στο τέλος προσθέτουμε τα φουντούκια. Σταματάμε το χτύπημα, όταν δημιουργηθεί ομοιογενής ζύμη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Πλάθουμε μικρούς στρογγυλούς κουραμπιέδες διαμέτρου 3 εκ. και τους ψήνουμε στο φούρνο.
Αφού κρυώσουν, τους πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη να καλυφθούν τελείως.