Γλυκα
Επιδόρπιο με κυδώνια στην κατσαρολα με χυμό πορτοκαλιού
Η συνταγή είναι πολύ απλή και το γευστικό της αποτέλεσμα είναι φίνο, ελαφρύ και χωνευτικό. Οδηγίες Παρασκευής Πλένω τα κυδώνια και τα καθαρίζω ξεφλουδίζοντας τα από την (ελαφρώς χνουδωτή) φλούδα και τον εσωτερικό πυρήνα. Το καθάρισμά τους απαιτεί λίγη δύναμη καθώς το μαχαίρι δεν γλιστράει εύκολα στην σάρκα του κυδωνιού, αλλά αυτό το συνηθίζει κανείς […]
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι πολύ απλή και το γευστικό της αποτέλεσμα είναι φίνο, ελαφρύ και χωνευτικό.
Οδηγίες Παρασκευής
Βράζω τα κυδώνια για 40’ περίπου (έχει τύχει να πάρουν και πολύ περισσότερο χρόνο αναλόγως τα κυδώνια) σε χαμηλή θερμοκρασία με μισόκλειστο καπάκι ή ωσότου τα κυδώνια μαλακώσουν (τα τρυπάω με ένα μαχαιράκι και ελέγχω αν είναι μαλακά προτού τα αποσύρω από τη φωτιά).
Στο τέλος δυναμώνω την φωτιά, με ανοιχτό το καπάκι, κι αφήνω το γλυκό να «πιεί» τα περίσσια υγρά. Τα κυδώνια στο τέλος θα πρέπει να έχουν κοκκινίσει και να έχουν λίγο ζουμί.