Συνταγές
Παραδοσιακό γλυκό Βαρβάρα που σερβίρεται με τριμμένο καρύδι, κανέλα, σταφίδες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
250 γρ. σιταρι καλα πλυμένο
σταφίδες
ζάχαρη όσο εσείς θέλετε
σουσάμι ψημένο και αλεσμένο στο μπλέντερ
4 κτσ.ταχίνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σερβίρισμα: καρύδι, κανέλα, αποξηραμένα φρούτα .
Βάζουμε το σιτάρι από το βράδυ να μουσκέψει. Την επομένη το στραγγίζουμε, το πλένουμε και το βάζουμε να βράσει.
Αφού ανοίξει, προσθέτουμε ζάχαρη, τις σταφίδες και νερό ζεστό, αφήνουμε να βράσει. Προς το τέλος ρίχνουμε το ταχίνι και 2 κτσ. σουσάμι να γίνει μία ελαφριά κρεμούλα.
Βάζουμε στα μπολ, ρίχνουμε από επάνω τα καλούδια και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις Επιδόρπιο από σιτάρι – η γνωστή Βαρβάρα
Η συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou – “OI ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Παραδοσιακός σιταρένιος ασουρές με τη λεπτή γεύση ή αλλιώς ο χυλός που φτιάχνεται στο έθιμο του εορτασμού της Αγίας Βαρβάρας. Πολύ νόστιμος ζωμός που μπορεί να αρωματιστεί με διάφορους τρόπους.
ΥΛΙΚΑ-ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε μισό κιλό σιτάρι, ώστε να μουλιάσει μια μέρα στο νερό.
Ύστερα το βράζουμε και σταδιακά προσθέτουμε νερό όταν το χρειαστεί γιατί δεν θέλουμε να το σουρώνουμε αλλά να χυλώσει.
Αφού έχει βράσει κι έχει λίγο ζουμάκι ακόμα ρίχνουμε 2 κούπες τσαγιού ζάχαρη και σταφίδες όσες θέλουμε από 1 έως 2 φλυτζάνια τσαγιού ξανθές.
Ανακατεύουμε συχνά γιατί κολλάει μέχρι να χυλώσει.
Όταν κρυώσει ρίχνουμε και 1 κούπα καρύδια.
ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ
Με κανελογαρύφαλλα κύμινο και τις σταφίδες μουλιασμένες σε κονιάκ.
Με καβουρντισμένο σουσάμι και κανέλα .
Η συνταγή είναι από κ. AntzelaSpiros Athanasiou – “OI ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”