Συνταγές
Όμορφα στο μάτι και στη γεύση – δίχρωμα νηστίσιμα κουλουράκια
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα χυμό πορτοκαλι
1 κούπα ζάχαρη
1 σφηνάκι κονιάκ
1 κουταλια σούπας ξύσμα πορτοκαλι
2 κουταλάκια μπέικιν
5 κούπες αλεύρι γοχ
1 κοφτό κουταλάκι σόδα
1 1/2 κουταλια σούπας κακαο
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λαδι
Προσθέτουμε το χυμό, που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα
Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, και τελευταία το αλεύρι, να έχουμε μια μαλακια ζύμη, να μην κολλάει
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δυο ίσα μέρη, και στο ένα προσθέτουμε το κακαο με την κανέλα
Πλάθουμε κορδόνια και στρίβουμε, δίνοντας το σχήμα που θελουμε
Τα βαζουμε σε ταψακια με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 για 20 λεπτά αντιστάσεις
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για εορταστικά κουλουράκια όπως της γιαγιάς
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.
Υλικά.
6 αυγά
Μισό κιλό ζάχαρη
2 βανίλιες
1.350 γραμμάρια αλεύρι.
1 αμμωνία
400 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος λιωμένο σε κατσαρολάκι.
μισό ποτηράκι κρασιού εβαπορέ γάλα
μισό ποτηράκι κρασιού νερό.
1 κρόκο για άλειμμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε πολύ καλά στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά να γίνουν κρέμα και να λιώσει η ζάχαρη. Ρίχνουμε τις βανίλιες.
Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό και ρίχνουμε την αμμωνία, ανακατεύουμε καλά να λιώσει και τη ρίχνουμε στο μίξερ.
Τέλος το αλεύρι σταδιακά , μπορεί ανάλογα με το πόσο σκληρό είναι να κρατήσουμε δύο τρεις κουταλιές. Αφού ανακατευτεί ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο.
Ζύμη μαλακή, σφίγγει σε λίγο. Πλάθουμε τα κουλούρια, τα αλείφουμε με κρόκο ανακατεμένο με λίγο εβαπορέ και λίγο νερό. Ψήνουμε για 15-17 λεπτά σε αντιστάσεις στους 170 βαθμούς.
Η Συνταγή είναι της κ. Μαίρη Ηλιοπούλου – “Χρυσές Συνταγές”.