Συνταγές
Εξαιρετικό ψωμάκι Μαργαρίτα πολύ αφράτο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ragkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα
Αλευρι για τσουρεκια(περιπου 1/2 κιλο)
1 φακελάκι ξηρή μαγια
2 κ.γ. ζαχαρη
1 κ.γ. αλατι
3 κ.σ. γαλα
1/2 κουπα ηλιέλαιο
1 κουπα χλιαρο νερο
Σουσάμι
Εκτέλεση
1. Ενεργοποιούμε την μαγια ρίχνοντάς την στο χλιαρό νερο με 1 κ.γ ζαχαρη (κραταμε την άλλη κ.γ. ζαχαρη για το αλευρι).Σκεπαζουμε και αφηνουμε περιπου 5′ να φουσκώσει.
2.Σε μια λεκάνη ριχνουμε το αλευρι, το αλατι, και το 1 κ.γ ζαχαρη.Με τον αυγοδαρτη ανακατεύουμε να γινουν ενα τα υλικά.
3.Προσθέτουμε το γαλα και το ηλιέλαιο.Με το χερι μας ανακατεύουμε να ενσωματωθούν με την ζυμη.
4.Ριχνουμε την μαγια και ζυμώνουμε μεχρι να εχουμε μια εύπλαστη μαλακη ζυμη που να μην κολλάει στα χερια.
Υγ.Αν χρειαστει μπορείτε να προσθέσετε λιγο ακόμα αλευρι.Θα δειτε να μην κολλαει στα χερια.
Αφηνουμε να φουσκώσει καλα.Να διπλασιαστεί.
Στην συνεχεια παταμε με τα χερια μας την ζυμη να ξεφουσκωσει και την χωριζουμε σε μπαλες.Σχεδιαζουμε την μαργαριτα.Αφηνουμε για 15′ περιπου να φουσκώσει παλι λιγακι ριχνουμε σουσαμι και μετα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 40′.
Η Συνταγή είναι της κ. Maria Ragkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.