Συνταγές
Εξαιρετικό Ραβανί αφράτο και πολύ λαχταριστό!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
Το πιο ωραίο ραβανί που έχεις δοκιμάσει είναι αυτό! Σιροπιαστό και αφράτο που σίγουρα θα ενθουσιαστούν όλοι..
ΥΛΙΚΑ:
5 αυγα,
500 γραμμαρια σιμιγδαλι χοντρο,
1 φακελακι μπεικιν παουντερ,
1 βανιλια,
10Ο γραμμαρια ζαχαρη,
200 ml γαλα,
200 ml σπορελαιο,
ξυσμα ενος λεμονιου!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα αυγα με την ζαχαρη να αφρατεψουν
Ριχνουμε το γαλα,το σπορελαιο, το σιμιγδαλι,το μπεικιν,την βανιλια,και το ξυσμα
Τοποθετουμε το μιγμα.σε ταψακι βουτυρωμενο καλα(30) και το ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο αντιστασεις μεσαια σχαρα στους 180 βαθμους για 35 λεπτα αναλογα τον φουρνο
ΣΙΡΟΠΙ
ΥΛΙΚΑ:
4 ποτηρια νερου μεσαια νερο
4 ποτηρια νερου μεσαια ζαχαρη,
το χυμο απο ενα μισο λεμονι,
1 κουταλια της σουπας αγελαδινο βουτυρο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βραζουμε το νερο,με την ζαχαρη για 4 λεπτα στο τελευταιο λεπτο ριχνουμε το χυμο και οταν το κατεβασουμε προσθετουμε το βουτυρο
ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Κρυο γλυκο,ζεστο σιροπι
Σερβιρουμε με παγωτο,η και σκετο
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”