Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό! Μια τούρτα μους με εύκολο παντεσπάνι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
4 αυγά
120γρ ζάχαρη
165γρ αλεύρι
1 κουτ.γλ μπεϊκιν παουντερ
60γρ βούτυρο
80γρ σπανάκι
40γρ γάλα
Βανίλια
Κρέμα
190γρ κρέμα γάλακτος
375γρ γιαούρτι στραγγιστό
110γρ ζάχαρη άχνη
13γρ ζελατίνη
80γρ νερό
1 κονσέρβα ανανά
Εκτέλεση
Μέσα στο γάλα πολτοποιούμε το σπανάκι. Χτυπαμε πάρα πολύ καλά αυγά με ζάχαρη και βανιλια. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και πολτοποιομενο σπανάκι και στο τέλος αλεύρι με μπεϊκιν παουντερ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου 30-35 λεπτά στις αντιστάσεις.
Φόρμα 20 εκατ.
Για κρέμα:
βάζουμε να φουσκώσει η ζελατίνη σε νερό. Χτυπαμε κρέμα γάλακτος και γιαούρτι με την ζάχαρη άχνη.
Λιώνουμε τη ζελατίνη και ανακατευουμε με την κρέμα.
Το παντεσπάνι κόβουμε σε τρεις δίσκους. Το ένα κόβουμε σε κύβους.
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τον ανανά. Και ανακατευουμε με την κρέμα.
Η Συνταγή είναι από Olha Pazyuk – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Εξαιρετικό και πολύ εύκολο επιδόρπιο – Μους σοκολάτας με 3 υλικά
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά:
200 γρ. κουβερτούρα καλής ποιότητος
350 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρες η light παγωμένη από το ψυγείο
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Οτι φρούτο σας αρέσει για το σερβίρισμα,
μπισκότα χωρίς ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα που κόψαμε σε κομμάτια, πάντα σε χαμηλή φωτιά.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξης χτυπάμε με το μίξερ χειρός την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να αφρατρέψει.
Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε γρήγορα, αλλά με απαλές κυκλικές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος.
Γεμίζουμε μικρά μπολάκια πρώτα με μια κ.γ φρούτα του δάσους, κρέμα πάλι φρούτα του δάσους και κρέμα μέχρι το χείλος και πάλι λίγα φρούτα του δάσους.
Βάζουμε στο ψυγείο και όταν είναι να το σερβίρουμε προσθέτουμε το μπισκότο καί μια ολόκληρη φράουλα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”