Συνταγές
Εξαιρετικό γλυκό του κουταλιού σύκο
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Μαρίνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
60 κομμάτια συκαλάκι (μικρό)
1 μικρό κομμάτι γαλαζόπετρα (σαν στραγάλι)
2 κιλά ζάχαρη
4 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
Βανίλια ή γαρύφαλλο για άρωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβετε λίγο λοξό το κοτσανάκι του, και με μια σούβλα η μυτερό μαχαιράκι το τρυπάτε απο το κάτω μέρος για να μπει το συρόπι μέσα. Βράζατε τα σύκα αλλάζοντας 2 νέρα μέχρι τα σύκα να τρυπάνε, στο 3 νερο ρίχνετε την γαλαζόπετρα.
Τα βράζετε για 5 λεπτά και τα στραγγίετε. Τα ξεπλένετε πού καλά. Στραγγίζετε τα σύκα ζουλώντας ελαφρά και τα αφήνετε τα στεγνώσουν πάνω σε μια πετσέτα.
Βάζετε στην κατσαρόλα το νερό με την ζάχαρη και το αφήνετε να βράσει 8-10 λεπτά, βάζετε τα σκύκα μεσά και τα αφήνετε να βράσουν για 10 λεπτά. Κατεβάζετε απο την φωτιά το γλυκό και το αφήνετε να στασει μέχτι την επόμενη μέρα.
Ξανά βάζετε το γλυκό να δέσει, αν τα συκαλάκια έχουν μαλακώσει πολύ μπορείτε να δέσετε το συρόπι μόνο του και να ρίξετε τα σύκα μέσα, στο τέλος ρίχνουμε την γλυκόζη την βανίλια ή τα γαρύφαλλα. Τέλος τα αποθηευούμε στο ψυγειό ή σε δροσερό μέρος
ΥΓ (εαν θελετε βάζετε το συκο στον ασβεστη για 2ωρες το κανει πιο τραγανο αν βρειτε ασβεστη σε πέτρα ακομα καλύτερα εγω εβαλα βιολογικό ασβεστη )
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Μαρίνη – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”.