Συνταγές
Εξαιρετικός κορμός με πολύ αφράτο παντεσπάνι και ελαφριά κρέμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Raftopoyloy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ
για το παντεσπάνι :
1πρεζα αλάτι στο αλεύρι
5 αυγά
1/4της κούπας ζαχαρη
1/2 Κακαο
1/4 Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1κγ Μπεικιν
1/2 Ζάχαρη
1/4 Νερό.
1 βανίλια
Για την κρέμα :
400γρ. Σαντυγι (έτοιμη ή χτυπημένο κρέμα γάλακτος)
2κσ. Αλειμα σοκοφρετας(βαζάκι όπως η μερεντα)
Εκτέλεση :
Πρώτα χτυπάμε για λίγο τα αυγά με το 1/4ζαχαρης όχι να αφρατεψουν. Βάζουμε το νερό και το 1/2 ζάχαρης σ ένα κατσαρολακι μέχρι να βράσει λεπτο, ξαναρχιζουμε να ανακατεύουμε τα αυγά στο δυνατό και ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά, το χτυπάμε δυνατά μέχρι να γίνει κρέμα.
Ρίχνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με την μαρίζα. Το βάζουμε σε ένα ταψί λίγο πιο μικρό από τις κουζίνας με λαδόκολλα από κάτω. Ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου. Το βγάζουμε και το ραντίζουμε με άχνη.
Παίρνουμε μία καθαρή πετσέτα τη ραντίζουμε με άχνη και αναποδορυριζουμε το παντεσπάνι στην πετσέτα. Το γυρίζουμε με την πετσέτα να πάρει σχήμα και το αφήνουμε να κρυώσει..
Ετοιμάζουμε την κρέμα :
Ρίχνουμε στην κρέμα το αλειμα και χτυπάμε να γίνει σαντυγι. Αν έχετε έτοιμη το ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθει.
Ανοίγουμε απαλά το παντεσπάνι και απλώνουμε την κρέμα. Το ξανατυλιγουμε.
Για την διακόσμηση ρίχνουμε γλασο ή σαντυγι ή κουβερτούρα, ή ότι άλλο θέλετε..
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Raftopoyloy – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.