Συνταγές
Γλύκισμα! Λαχανοντολμάδες και με λάχανο τουρσί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τσιγαρίζουμε ελαφρώς κρεμμυδάκι , στη συνέχεια προσθέτουμε το κιμά και το αφήνω για λίγο να τσιγαριστεί. Βάζουμε το μαϊντανό μπόλικο δυόσμο αλάτι μαύρο πιπέρι λίγο νερό το ρύζι στο τέλος το άνηθο και αφήνουμε για περίπου 5 λεπτά.
Γεμίζουμε τα φύλλα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα πάνω από κομμένα φύλλα που έχω στρώσει κάτω κάτω( για να μην κολλάει) . Βάζουμε νερό ( να τα σκεπάζει ) χυμό λεμονιού ελαιόλαδο και κλείνουμε με πιάτο και μία πέτρα και αφήνουμε να σιγοβράσουν .
Με το ίδιο τρόπο κάνουμε και με το λάχανο τουρσί απλά αντί για νερό στην κατσαρόλα βάζουμε άλμη.
Στη φωτογραφία είναι οι λαχανοντολμάδες με το φρέσκο λάχανο και στα πρώτα σχόλια είναι με το λάχανο τουρσί.
*το λάχανο τουρσί είναι πιο ξινα έχει διαφορά . Το φρέσκο το λάχανο είναι γλυκό.
Η Συνταγή είναι από Anna Kassandra – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Εξαιρετικοί σπιτικοί λαχανοντολμάδες
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Μανιάκα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά:
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο ή ανάμεικτο
1 μεγάλο λάχανο
2 κρεμμύδια τριμμένα
Ανιθο, μαιντανό
2 φλυτζανες ρύζι καρολίνα
Αλάτι πιπέρι κουρκουμά
Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αχνίζουμε το λαχανο να βγούν τα φύλλα!!
Ετοιμάζω τον κιμά σε ενα μπωλ με όλα τα υλικά ανακατεύω να ενωθούν καλά, αν θελετε τρίψτε και ενα καρότο εγω δεν ειχα και δεν εβαλα.
Στρωστε μια καλη δοση απο φυλλα κατω στον πάτο της κατσαρόλας. Τυλίξτε τους λαχανοντολμάδες αραδιάστε τους ρίξτε απο πανω ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι σκεπάστε με ενα πιάτο και γεμίστε με νεράκι ισα με το πιάτο.
Βράστε για καμιά 30-45 λεπτα ανάλογα θα δειτε εσείς!
Αυγολέμονο δε τους κανω γιατί μας ερχεται βαρύ εσείς όμως αν θέλετε μπορείτε να κανετε!
Η Συνταγή είναι από κ. Σοφία Μανιάκα – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.