Συνταγές
Εξαιρετικοί νηστίσιμοι κουραμπιέδες λαδιού
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από “Greek Style Food by Mari Glasgow”.
ΥΛΙΚΑ
για 20-25 τεμάχια
1 κούπα παγωμένο ελαιόλαδο ή αραβοσιτέλαιο
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
1 κούπα αμύγδαλα αλεσμένα
2- 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 /2 κ.γ πικραμυγδαλο
2 βανίλιες
1 κ.γ μαγειρική σόδα
Λίγο αλάτι
Επιπλέον χρειάζεστε:
Ζάχαρη άχνη
νισεστέ 1tspn
1-2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1- Προθερμάνετε το φούρνο στους 165 ° C
2- Συνδυάστε το παγωμένο λάδι / ζάχαρη άχνη / τις βανίλιες / το πικραμυγδαλο και χτυπήστε καλά να ασπρίζουν για 3-4 λεπτά.
3- Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι/ τα αλεσμένα αμυγδάλα/ τη σόδα/ στη μύτη αλάτι και ανακατέψτε καλά με μια μαριζ μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
4- Χωρίστε τη ζύμη σε λωρίδες κατά μήκος και με ένα πιρούνι πιέστε ελαφρά σχηματιζοντας σχέδιο.
Κόψτε στο σχήμα και μέγεθος που σας αρέσει και τοποθετήστε το στο ταψί.
5-Ψήστε τους kurambiedes για περίπου 20 λεπτά χωρίς να τα αφήσετε να αποκτήσουν χρώμα. Θα σας δώσουν την εντύπωση ότι είναι άψητα αλλά όταν κρυώσουν θα είναι έτοιμα να επικαλυφθούν με ζάχαρη άχνη.
Απολαύστε με ένα ωραίο φλιτζάνι τσάι
tip:
Αν θέλετε μπορείτε επίσης να προσθέσετε ψημένα αμύγδαλα και να τους δώσετε ένα στρογγυλό σχήμα.
Η Συνταγή είναι από “Greek Style Food by Mari Glasgow”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για σούπερ απολαυστικά σοκολατένια cookies νηστίσιμα – και χωρίς τύψεις !.
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα καλαμποκελεο
Το χυμό από τρία πορτοκάλια
1 κ γ σόδα μαγειρικής
Λίγα καρύδια
2 πλάκες κουβερτουρα
Αλεύρι γ οχ
Μισή κούπα κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού που μέσα έχουμε διαλύσει τη σόδα
Ανακατεύουμε για λίγο ρίχνουμε το κακάο μαζί με τα καρύδια και λίγο κομματιζμενη κουβερτουρα
Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο μέχρι να γίνει μια ζύμη όχι σφιχτη αλλά να μην κολλάει πλάθουμε μπαλάκια τα βάζουμε σε λαδόκολλα όχι πολύ κοντά η μία με την άλλη ψήνουμε στους 170 με αέρος για 15 λ τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τα περνάμε από λιωμένη σοκολάτα σε Μπεν Μαρί εγώ έβαλα 1 μισή πακέτο κουβερτουρα με λίγη λάδι
Η Συνταγή είναι από κ. Maria Kaloti– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.