Συνταγές
Συνταγή για μελιτζάνες ιμάμ μπαϊλντί με υγιεινό τρόπο μαγειρέματος χωρίς τηγάνισμα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε τις μελιτζάνες τις χαρακώνουμε με το μαχαίρι, τις αλατίζου και τις αφήνουμε για μία ώρα στην άκρη.
Μετά τις ξεπλένουμε να φύγει η πικράδα τους, τις στίβουμε ελαφρώς, τις τοποθετούμε στο ταψί της κουζίνας, με ένα πινέλο αλείφουμε με λάδι εσωτερικά όλες τις μελιτζάνες.
Μετά βάζουμε αλατοπίπερο, ανάβω το φούρνο της κουζίνας και τις ψήνουμε σε δυνατό φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Μέχρι να ψηθούν οι μελιτζάνες ελαφρώς ετοιμάζουμε τη γέμιση. Κόβουμε σε φέτες 4-5 κρεμμύδια, 1 κεφάλι σκόρδο, τα γυαλίζουμε ελαφρά σε ένα βαθύ τηγάνι, προσθέτω ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη, 1 κουταλάκι ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι, λαδάκι μπόλικο και μαϊντανό.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες κόβουμε και λίγες πατατούλες ρίχνουμε ακόμη λίγο ελαιόλαδο επιπλέον σε όλο το ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να μείνουν με το λαδάκι τους.
Η συνταγή είναι από Ελενη Λιοντα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Εξαιρετική τάρτα με μανιτάρια.
Η συνταγή είναι από κ. Kiriaki Palagkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αγαπημένη τάρτα με ωραία γέμιση.
Υλικά
για τη ζύμη
-2 φλυτζάνια αλεύρι
-3/4 φλυτζανιού βούτυρο
-1/2 κεσεδάκι γιαούρτι
-1 αυγό
-λίγο αλάτι
-λίγη ζάχαρη
για τη γέμιση
-μανιτάρια κομμένα σε φέτες
-1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κύβους
-1 κολοκύθι και ένα καρότο τριμμένα
-τυριά διάφορα τριμμένα
-1 αυγό
-1 κρέμα γάλακτος
-πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και περνάμε τα μανιτάρια, την πιπεριά, το κολοκύθι και το καρότο.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, μετά ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα τυριά, το αυγό και λίγο πιπέρι.
Τα ρίχνουμε επάνω από τη ζύμη και ψήνουμε μέχρι που να ροδίσει.
Η συνταγή είναι από κ. Kiriaki Palagkou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.