Συνταγές
Πάστα Φλώρα για σήμερα αν αγαπάς τις τάρτες
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
320 γρ αλεύρι 2 αυγά 160 γρ βούτυρο 60 γρ ζάχαρη 1κουταλακι μπεικιν 2 βανίλιες 2 κουταλιές σούπας γάλα λίγο αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινιζουμε το αλεύρι ρίχνουμε το βούτυρο παγωμένο το τρίβουμε με το αλεύρι να γίνει τρίμματα Έχουμε χτυπήσει τα αυγά την ζάχαρη το μπεικιν το αλάτι το γάλα ρίχνουμε και ζυμώνουμε καλά
Κάνουμε μια μπάλα την διπλώνουμε με μεμβράνη και την βάζουμε ψυγείο για 20 λεπτά Το βγάζουμε και ανοίγουμε επάνω σε δύο λαδοκολες μια πάνω μία κάτω με τον πλάστη
Το βάζουμε στο ταψί μας και ρίχνουμε ότι μαρμελάδα θέλουμε εγώ έβαλα σύκο και τριμμένο καρύδι Εάν βάλουμε και λωρίδες επάνω περνάμε με αυγό χτυπημένο αραιωνουμε με λίγο γάλα
Ψήνουμε 180β πάνω κάτω γύρω στην μισή ώρα Ανάλογα το φούρνο το βλέπουμε
Η Συνταγή είναι από Βασιλικη Επαμεινωντιδη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για εξαιρετική τάρτα καφέ
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
Για την βάση…
1 πακέτο πτι-μπερ
150 γρ. βιταμ soft
Για την κρέμα…
500 ml φρέσκο γάλα
150 γρ.ζάχαρη
3 κουτ. σούπας κορν φράουρ
1 αυγό
2 κουτ. σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ
200 γρ. τυρί Φιλαδέλφεια
Γαρνίρισμα…
Τρίμματα κουβερτουρας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θρυμματιζουμε τα μπισκότα στο multi… Παράλληλα, λιώνουμε το βούτυρο σε ενα κατσαρόλακι και ανακατεύουμε τα δυο υλικά.
Στρώνουμε σε μια ταρτιερα 26 εκ. το μίγμα του μπισκότου… το βάζουμε στο ψυγείο…
Βράζουμε το γάλα με τον καφε… ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το αυγό….
Συμπληρώνουμε λίγο ζεστό γάλα και φτιάχνουμε έναν χυλό. Το Αδειάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πήξει…
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέσα στην κρέμα το τυρί…
Αδειάζουμε επάνω στη βάση μπισκότου, πασπαλίζουμε με τρίμματα κουβερτουρας και παγώνουμε για τουλάχιστον 3-4 ώρες…
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”