Συνταγές
Εξαιρετική σοκολατένια τούρτα για να γιορτάσετε τα γενέθλιά σας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
5 αυγά
5 κουτ.σούπας ζάχαρη(κοφτές)
5 κουτ.σούπας αλεύρι(κοφτές)
3 κουτ.σούπας κακάο(γεμάτες)
4 κουτ.σούπας σπορέλαιο
1 βανίλια
1κουτ.σουπας μπέικιν
4 κουταλιές.σουπας κονιάκ
Για το σιρόπι
1κούπες ζάχαρη
1 κουπες νερό
1 βανίλια
3 κ.σ κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε τα αυγα με τη ζαχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να φουσκώσουν 3-4 λεπτά.Ρίχνω και τη βανίλια.Προσθέτουμε το αλεύρι που το έχω κοσκινίσει με το κακάο και το μπέικιν στην πολύ χαμηλή ταχύτητα του μίξερ
Τέλος ρίχνουμε λίγο λιγο και το σπορέλαιο Και το κονιάκ Αν μπορείτε να κάνετε το ανακάτεμα των στερεών υλικών στο μίγμα των αυγων με σπάτουλα,ακόμα καλύτερα,για να μη χάσουμε πολύ ογκο από το φούσκωμά τους.
Αδειάζουμε το μίγμα σε 3 ταψιά να είναι στρογγυλά με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις 10-12 λεπτά,ή μέχρι να το δοκιμάσουμε με οδοντογλυφίδα και να βγαίνει στεγνή.
Όσο ψήνεται το παντεσπάνι βράζουμε το σιρόπι 2-3 λεπτά μόνο,κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ και τη βανίλια.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
1 κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής τον 1000 γραμμάρια
1 κουτακι ζαχαρούχο(397-400 γρ.)
1 βανίλια
300 γρ.κουβερτουρα λιωμένη και κρύα
3 κ.σ μερέντα
3 κ.σ. κονιάκ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής μέχρι να γίνει σαντιγι,προσθέτουμε το ζαχαρουχο τη βανιλια και την σοκολάτα
Βάζουμε τη Μερέντα και το κονιάκ.Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι σε τρις στρώσεις το έχουμε κάνει τη τούρτα και βάζουμε ψυγείο να παγώσει 2 ώρες
ΓΙΑ ΤΗ ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
300 γρ.κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
150 γρ.κρέμα γάλακτος
1 κ.σ μέλι
3κ.σ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Βάζουμε σ’ένα μπολάκι τη σοκολάτα με τη κρεμα και τα βάζουμε να λιώσουν σε Μπεν Μαρί
Προσθετουμε και το μελι, το λάδι ανακατεύουμε και αφήνουμε να γίνει χλιαρή.Περιχύνουμε τη γκανάζ πάνω από την τούρτα .
Ξανά ψυγείο 3 ωρίτσες και έτοιμη η τούρτα Σοκολατίνα και 200 γραμμάρια σοκολάτα λευκή για να στολίσουμε τη τούρτα!
Η Συνταγή είναι από κ. Laureta Cenkaj Hamataj – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.