Συνταγές
Εξαιρετική πουτίγκα, η σούπερ τέλεια με μπόλικο καρύδι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”
ΥΛΙΚΑ
23 κουταλιες σουπας αλευρι
23 κουταλιες σουπας ζαχαρη
7 αυγα
1 μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
2 βανίλιες
1 κούπα καρύδι τριμμένο
1/2 ποτηρι χυμο πορτοκαλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε το ασπράδι να γινει μαρέγκα.
Σε μια άλλη λεκάνη τον κρόκο με την ζαχαρη & επειτα ριχνουμε τα υπόλοιπα υλικα.
Στη συνέχεια την μαρέγκα & ανακατευουμε ελαφρα.
Ψηνουμε στους 180 βαθμους.
ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ
ΥΛΙΚΑ
2 ποτηρια νερο
1,5 ποτηρι ζαχαρη
Ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
1 ξυλάκι κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βαζουμε να βρασουν ολα μαζι, τα αφηνουμε 5 λεπτα απο την ώρα που θα ξεκινισει ο βρασμός.
Σιροπιαζουμε κρύο το σιρόπι ζεστό το γλυκό ή αντίθετα.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΤΗΣ ΠΟΥΤΙΓΚΑΣ
ΥΛΙΚΑ
1 κιλο γαλα
5 κουταλιες σουπας αλευρι
5 κουταλιες σουπας ζαχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βαζουμε σε ενα σκευος ολα μαζι & τα χτυπαμε με το σύρμα μέχρι που να δεσει μια ωραια κρεμα.
Μολις γινει η κρεμα τη ριχνουμε σε ενα ταψί & την σκεπάζουμε με σελοφάν για να μην πιάσει πέτσα.
ΚΕΓΕΣ
ΥΛΙΚΑ
7 ασπράδια
2 κουταλιες σουπας ζαχαρη
ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΕΓΕ
ΥΛΙΚΑ
100 γρ νερο
500 γρ ζαχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα ασπράδια με τη ζαχαρη μέχρι να γίνουν μια πολύ ωραια μαρέγκα.
Εχουμε βάλει το σιρόπι μαζι με την ζαχαρη να βράσει μέχρι να φτάσει τους 105 βαθμους.
Αφου εχουμε χτυπήσει τη μαρέγκα, τώρα ριχνουμε κουτάλια κουτάλια το σιρόπι που εχουμε φτιάξει μεσα στην μαρέγκα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ
Παίρνουνε την κρεμα την βαζουμε σε μια λεκάνη & την χτυπαμε με το μιξερ να αφρατέψει.
Παίρνουμε τον κεγε & ριχνουμε λιγο-λιγο & ανακατευουμε με μια μαριζ να ενωθεί καλα με την κρεμα.
Οταν ειναι έτοιμη την ριχνουμε επάνω στο γλυκό μας!!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Cooking Tips’ Σπιτικά”