Συνταγές
Μουσταλευριά, αφού ο Σεπτέμβρης είναι ο μήνας που παράγει μούστο..
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κούπα πετιμέζι!
1 κούπα αλεύρι γοχ!
3 κούπες νερό!
1/2 κούπα ζάχαρη!
1/2 κούπα χοντροσπασμενο φυστίκι Αιγινης στο μουλτι!
Σουσαμι και κανέλα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στην κατσαρόλα διαλύουμε τη ζάχαρη με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, και στη συνέχεια προσθέτουμε το πετιμέζι και λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, για να μη σβωλιασει!
Συνεχιζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς και κατεβάζουμε από τη φωτιά!
Περιμένουμε να κρυώσει και σερβίρουμε σε μπολ!
Ρίχνουμε φυστίκι, σουσαμι και κανέλα
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για εξαιρετική μουσταλευριά με υπέροχη γεύση και θαυμάσια εμφάνιση!.
Η Συνταγή είναι από κ. Paulina Loukatou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η συνταγή αυτή είναι από τις πιο κλασικές για ωραία σπιτική μουσταλευριά.
ΥΛΙΚΑ
4 ποτήρια νερού μου στο
1ποτηρι αλεύρι
Μισό κουταλάκι αλάτι
Κανέλα αμύγδαλα καρύδια σταφιδουλες μαύρες..
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε το μουστο.Αφού έχουμε κρατήσει λίγο κ λιώνουμε το αλεύρι κ το αλατι μέσα..
Μόλις βράσει προσθέτουμε το χυλό κ ανακατεύουμε μέχρι να παίξει..κατεβάζουμε από την φωτιά κ προσθέτουμε χοντροαλεσμενα αμύγδαλα κ καρύδια την κανέλα κ τις σταφίδες
Ανακατεύουμε..σερβίρουμε σε μπολ η πιατα στα οποία έχουμε ρίξει σουσάμι ..διακοσμουμε με ξηρούς καρπούς σισαμι κ κανέλα..αποξηρενουμε στον ήλιο όσες μέρες χρειαστεί ..
Κόβουμε σε κοματακια κ φυλάμε σε αποστηρωμενα βαζάκια με φύλλα δάφνης..
Σερβίρουμε τα Χριστούγεννα με πορτοκάλια ξηρούς καρπούς κ κονιάκ.
Η Συνταγή είναι από κ. Paulina Loukatou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.