Συνταγές
Με τραγανό φύλλο, πολύ αφράτη πρασοτυρόπιτα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με τραγανό φύλλο, πολύ αφράτη και γλυκιά.
Σωτάρισα σε ελαιόλαδο 1 κιλό πράσα, 2 ξερά κρεμμύδια, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους αφού κρύωσαν, πρόσθεσα αλατοπίπερο, μια χούφτα σιμιγδάλι γιατί δεν είχα τραχανά, 2 φρέσκα αυγουλάκια, 1 τέταρτο φέτα και 1 ματσάκι άνηθο.
Έφτιαξα 8 φύλλα, έστρωσα 3 από κάτω στο ταψί, γέμιση, φύλλο, ώσπου να τελειώσουν και από πάνω 2 φύλλα και ανάμεσα σε όλα ελαιόλαδο.
Χάραξα και έψησα στους 180 βαθμούς για μια ώρα.
Η συνταγή είναι από Σοφία Παπα – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Εξαιρετική, βελούδινη και ωραία ψημένη γαλατόπιτα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ:
1 1/2 lt. γάλα
1 τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό, 1/2 φλ. αλεύρι
1,5 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3 κουταλιές βούτυρο
5 αυγά
2 βανίλιες
Μια φλούδα λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα στην κατσαρόλα και ρίχνουμε ζάχαρη, σιμιγδάλι, αλεύρι και τα αυγά χτυπημένα καλά ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει.
Τραβάμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και τις βανίλιες, βουτυρώνουμε και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι το ταψί, απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να ροδίσει, (περίπου ώρα).
Να ψηθεί καλά από κάτω και να αρχίσει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tsampika Tsampika – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”