Συνταγές
Μοσχαράκι με μελιτζάνες και τζατζίκι για σήμερα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε 1 κιλό μελιτζάνες σε μεγάλα κομμάτια τα αλατιζουμε και τα αφήνουμε για 1 ώρα
Τα ξεπλενουμε και τα τηγανιζουμε να παρουν χρώμα! Βάζουμε στην κατσαρόλα 1 κρασοποτηρο λάδι και σωταρουμε το κρέας απ όλες τις μεριές( 1 κιλό χτένι)
Βάζουμε 2 κρεμμυδια ξερα τριμμένα και 2 σκελιδες σκόρδο να γυαλίζουν σβήνουμε με 1 κουπα κρασί αφήνουμε για 1 λεπτό
Βάζουμε 2 κουπες ντομάτα δική μου λίγη ζάχαρη,πιπερι,μπαχαρι,2 δαφνοφυλλακαι ζεστό νερό
βραζουμε για 1,1/2 ώρα να βρασει το κρέας
Αλατιζουμε , βάζω 1/2 ματσάκι μαιδανο τις μελιτζάνες και βραζουμε ακόμα 10 λεπτά σβήνω
βάζουμε λίγο ακόμα μαιδανο! Δεν ανακατέυουμε καθολου όταν βάλουμε τις μελιτζάνες
Το τζατζίκι με : στραγγιστο γιαουρτι, σκόρδο τριμμένο,αλατι,λαδι,ξυδι και μάραθο
Η Συνταγή είναι από Μαιρη Κεχαγια Σαλωνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Εξαιρετικές καριόκες – Τα πιο τέλεια γλυκίσματα!.
Η Εκτέλεση είναι από κ. Margaret Dimi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 ήταν καρύδια αλεσμένα,
225 ότι Μπερ σκόνη
125 γραμ.βουτυρο
150 γραμ.ζαχαρουχο
10 ήταν κονιάκ
15 γραμ κακάο
1 κουτ.σουπας μέλι
1 κουτ.γλ.κανελλα.
350 γραμ κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά,τα κάνουμε μπαστούνι ,τα τυλίγουμε σε μεμβράνη κ το βάζουμε στην κατάψυξη μια ώρα.
Λιωνουμε την κουβερτουρα σε Μπεν Μαρί μαζί με 1 κουτ.σουπας ηλιέλαιο,κόβουμε σε φέτες το μπαστούνι κ τις βουτάμε στην κουβερτουρα.η συνταγή είναι του Άκη.
Η Συνταγή είναι από κ. Άκη Πετρετζίκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.