Συνταγές
Εξαιρετικά πετυχημένα και νόστιμα πεινιρλί
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Φανταστική συνταγή για πεινερλί με απίθανη γεύση! Επίσης μπορείτε αντί για γάλα να βάλετε και μισό κουπάκι γιαούρτι για να γίνουν πιο αφράτα!
ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:
200 ml γάλα χλιαρό
200 ml νερό χλιαρό
150 ml ηλιέλαιο
1 φακ. Ξηρή μαγιά
1 κ.σ. Ζάχαρη
1.κ.σ. κόφτη αλάτι
700-750 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Γέμιση:
250 γρ. Κασέρι πικάντικο τριμμένο
250 γρ. Ρεγκατο τριμμένο
Ζαμπόν σε κομματάκια
Σαλάμι μπύρας σε κομματάκια
Κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια λεκάνη το μισό αλεύρι, το γάλα, το νερό, το ηλιέλαιο,την μαγιά, την ζάχαρη και ανακατεύουμε…
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, το αλάτι και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια πολύ μαλακή ζύμη…
Ίσως να κολαει και λίγο… σκεπάζουμε και αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει…
Παίρνουμε την ζύμη, την χωριζουμε σε μπαλάκια ( εγώ τα ζυγιζα ήταν 90 γρ. Το καθενα) και ανοίγουμε σε ένα οβαλ σχήμα…. βάζουμε κέτσαπ, λίγο τυρί, αλλαντικά και τελειώνουμε με τυρί…
Διπλωνουμε τις ακρες προς τα μέσα και από κάτω, έτσι ώστε να μην μας ανοίξουν στο ψήσιμο, και γυρίζουμε και τα πλαϊνά σχηματίζοντας μια βαρκούλα….
Αλείφουμε τα πεινιρλί με ηλιέλαιο και γάλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 30 λεπτά στον αέρα…
Η δοσολογία αυτή βγάζει 15 μεσαία πεινιρλί…
Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.