Συνταγές
Παραδοσιακά ξεροτήγανα από τα Δωδεκάνησα
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Chrisa Sari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Ζυμη
3 κιλά αλεύρι σταρενιο
2 κιλά αλεύρι άσπρο μαλακό
6 ποτήρια νερού ελαιόλαδο
3 ποτήρια αλεσιφα
3 ποτήρια χυμό πορτοκάλι
Για επικάλυψη
1 κιλό σουσάμι καβουρδισμενο και αλεσμενο
2 πακέτα κανέλα σπασμένα στο γουδι
Γαρύφαλλα σπασμένα στο γουδι
Σερμπετι – σιροπι
1 ποτηρι μέλι
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
Λίγο ανθονερο
2 ξυλάκια κανέλας
2 βανίλιες
Ελαιόλαδο και ηλιέλαιο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμωνουμε πλάθουμε τα ξεροτιγανα και τα τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι…
τα στραγγίζουμε για πολύ λίγο και τα βουτάμε στο σιροπι που είναι κρύο..
στη συνέχεια πασπαλίζουμε το σουσάμι με την κανέλα και τα Γαρύφαλλα..
Η Συνταγή είναι από Chrisa Sari – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για εξαιρετικά μοναδικά και αφράτα ντονατσάκια
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βαζουμε στο μπολ 2 νεροποτηρα ζεστο νερο,2 νεροποτηρα ζεστο φρεσκο γαλα και 2 κυβακια νωπη μαγια τα ανακατευουμε με πηρουνι και το σκεπαζουμε για 10 λεπτα
Στην συνεχεια ριχνουμε.μεσα 2 κουταλιες της.σουπας σπορελαιο, 5 κουταλιες της σουπας ζαχαρη,μια.πρεζα αλατι και ανακατευουμε με συρμα
Τελος ριχνουμε σιγα σιγα αλευρι ζυμωνοντας να εχουμε μια.αφρατη ζυμη
Την σκεπαζουμε για 1 ωρα
Συνεχιζουμε ανοιγουμε την ζυμη σε παχυ φυλλο κοβουμε δισκακια με το στομιο ενος ποτηριου τα σκεπαζουμε για μιση ωρα και τοποθετουμε λαδι στην φωτια και τα τηγανιζουμε και απο τις δυο πλευρες
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.