Συνταγές
Εξαιρετικά κορνέ γλυκό
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από κ. Evangelina Hliopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παιρνούμε χαρτόνι μαλακό το κάνουμε χωνάκι και το πιάνουμε με συρραπτικο μετά το τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο
Τα βουτυρωνουμε και αλευρωνουμε
Κόβουμε την σφολιάτα σε λοριδες και τυλίγουμε στον κορνε
Ένα κουτί σφολιάτα
Τους ψήνουμε στους 150-170 βαθμούς στον αέρα για 20-25 λεπτά
Όταν τα βγάζουμε τα ξεφωρμαρουμαι και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Σιρόπι
3 μισή κούπες ζάχαρη και 2 μισή κούπες νερό και μια βανίλια και μια κουταλιά λεμόνι βράζουμε για 20 λεπτά
Το συροπι να είναι ζεστό
Παιρνούμε έναν έναν κορνε και τα βουτάμε στο σιρόπι για δευτερόλεπτα και το βγάζουμε
Κρέμα
Σε μια λεκάνη βάζω τα 3/4 από το βιταμ,ένα αυγό και 1 κούπα ζάχαρη
Τα χτυπάμε με σύρμα και τα αφήνουμε στην άκρη
Στην κατσαρόλα βάζουμε
1 λίτρο γάλα
9 κουταλιές κορν Φλάουερ
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1/4 βούτυρο
Εκτέλεση:
Ανοίγουμε το μάτι και ανακατεύουμε συνεχεια όταν πυξει κατέβα την κατσαρόλα και ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα από την λεκάνη και ανακατεύουμε γρήγορα να μην βράσει το αυγό
Βάζουμε πάλι στην φωτιά για λίγο και είναι έτοιμη η κρέμα
Την αδειάζουμε σε μπολ σκεπάζουμε με μεμβράνη να ακουμπάει πάνω στην κρέμα και ψυγείο να κρυώσει
1 γκαρνι για σαντιγί
Γεμίζουμε με κρέμα το μισό και το άλλο μισό με σαντιγί και κερασάκι
Η Συνταγή είναι από κ. Evangelina Hliopoulou – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”.