Συνταγές
Σπιτική σπανακόπιτα με ωραίο χειροποίητο φύλλο – Δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι!
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα για το φύλλο
2 Κούπες του νες καφέ αλεύρι σταρένιο
1 Φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας ζάχαρη
1κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι του καφέ ξίδι
χλιαρό νεράκι όσο πάρει..!!
Υλικά για την γέμιση
500 γρ Σπανάκι
Λίγα σέσκουλα
2 Πράσα
2 Μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 Φρέσκα κρεμμυδάκια
1 Κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
1 Κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 Αυγά
1/4 Τυρί φέτα
Αλάτι, πιπέρι λαδάκι
Εκτέλεση
Έκοψα μικρά κομμάτια τα χόρτα και έστυψα καλά το σπανάκι και σέσκουλα, έτριψα με αλάτι να βγάλουν όλα τα υγρά τους… Ανακάτεψα με τα κρεμμύδια και πράσα καλά τσιγαρισμένα και τα υπόλοιπα υλικά.
Άνοιξα δυο φύλλα…άλειψα λαδάκι το ταψί και πασπάλισα με λίγο αλεύρι,έβαλα το πρώτο φύλλο κάτω έριξα την γέμιση σκέπασα με το άλλο φύλλο και χαράκωσα ελαφρά
έψησα στους 180 αντιστάσεις για 1 ώρα περίπου!!! Μου περίσσεψε λίγο ζυμαράκι και έφτιαξα τραγανά τηγανοπιτακια στο τηγάνι με τυράκι
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Εξαιρετικά εύκολη συνταγή και από τις πιο νόστιμες.. Σπανάκι αλάδωτο με πατάτες
Υλικά:
3 κρεμμύδια σε ροδέλες
7-8 μεγαλες πατατες
500 γρ. σπανάκι
1/2 κτγ πάπρικα
1/2 κτγ κύμινο τριμμένο
1/2 κτγ σκόνη κουρκουμά
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τις πατάτες για 15′ σε αλατισμένο νερό. Στο ίδιο νερό ζεματάμε το σπανάκι και το ψιλοκόβουμε. Κόβουμε τις πατάτες στα δύο.
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πατάτες. Μόλις πάρουν λίγο, πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και αλατοπιπερώνουμε.
Βάζουμε και το σπανάκι. Καλύπτουμε και σιγοβράζουμε. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο νερό· αν αρπάζει.