Συνταγές
Υπέροχα πολύ λαχταριστά μάφινς με μπλούμπερι
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
Η συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα αλεύρι γοχ.
1 κούπα μπλουμπέρι ή φράουλες, μούρες
150 γρ. ανάλατο βούτυρο
1 κούπα ακατέργαστη ζάχαρη- Raw sugar
1 κούπα γάλα
1 αυγό
1 κτγ. γλυκάνισο- μαχλέπι- κανέλα όλα μαζί 1 κουταλάκι ή ότι θέλετε.
Φούρνος στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Εκανα σπρέι με λάδι τις χάρτινες φόρμες.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μπολ έβαλα τα 2 αλεύρια, τα μπλουμπέρι και τα ανακάτωσα ελαφρά, κάνοντας λακουβίτσα στην μέση.
Έλιωσα το βούτυρο με την ζάχαρη σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στο γάλα έβαλα το αυγό το χτύπησα λίγο, και τα έριξα και τα δυο στο αλεύρι,ανακατεύοντας με σπάτουλα.
Γέμισα τις φορμίτσες, στα 3/4 και τα έψησα για 35 λεπτά. Όταν κρύωσαν λίγο, κοσκίνισα λίγη άχνη. Το έκοψα στη μέση και έβαλα μαρμελάδα βερύκοκο μμμμμμμμ.
Η συνταγή είναι από Effie Tsouras – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχεις όρεξη για ακόμη μία εξαιρετική συνταγή;
Δες πως θα φτιάξεις. Εξαιρετικά γεμιστά μάφινς βανίλιας.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
500 γρ. Φαριναπ
150 γρ. Βιτάμ
100 ml. ελαιόλαδο
3/4 κούπας ζάχαρη
3 αυγά
2 πρέζες αλάτι
1 κτσ. εσάνς βανίλιας
1,5 κούπας γάλα φρέσκο
Γέμιση
Nucrema δίχρωμη ή Νουτέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη με το βιτάμ μέχρι ν’αφρατέψουν, προσθέτουμε ένα- ένα τ’ αυγά. Την βανίλια, το αλάτι, το ελαιόλαδο.
Χαμηλώνουμε ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα με το αλεύρι, παίρνουμε τις θήκες για τα Μάφινς τις βουτυρώνουμε ή βάζουμε τις χάρτινες θήκες, βάζουμε 1 κουταλιά από το μείγμα μας, παίρνουμε ένα κουταλάκι και βάζουμε στην μέση λίγη από την nucrema.
Από πάνω συμπληρώνουμε άλλη μια κουταλιά απο το μείγμα, επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα του κέικ.
Αν θέλουμε από πάνω πασπαλίζουμε με σταγόνες σοκολάτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά στον αέρα.
Αυτή η δόση βγάζει περίπου 25 κεκάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”