Συνταγές
Εξαιρετικά αφράτα σταφιδόψωμα για το κολατσιό στο σχολείο, στη δουλειά, αλλά και για να συνοδεύσουν τον πρωινό καφέ μας
Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
2 φακ. ξηρή μαγιά
2,5 κούπες νερό χλιαρό
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα ζάχαρη
3 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
300 γραμμ. σταφίδες ξανθές
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε τη μαγιά με το νερό και 1 κουταλάκι ζάχαρη και αφήνουμε για 15 λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Όταν το μίγμα βγάλει φουσκάλες ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τις σταφίδες και ζυμώνουμε με το γάντζο στο μίξερ για 15 λεπτά.
Κατόπιν ρίχνουμε τις σταφίδες και χτυπάμε για λίγο ακόμα μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. Το ζυμάρι πρέπει να είναι μαλακό και να μην κολλάει στα χέρια. Το βάζουμε σε λαδωμένη λεκάνη, σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος μια με μιάμιση ώρα να φουσκώσει.
Πλάθουμε τα σταφιδόψωμα τα τοποθετούμε στο ταψί, όπου έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί, ή αν δεν έχουμε, το έχουμε λαδώσει. Τα αφήνουμε μισή ώρα για να φουσκώσουν στο ταψί, πριν τα φουρνίσουμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο, στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Από την κ. Evi Dilav και την ομάδα “Χρυσές Συνταγές”